Az étlapon nagy volt a kínálat, de csak kevesen laktak jól, röviden és keserédes humorral talán így jellemezhető Veres Pál polgármesternek és csapatának elmúlt négy éve Miskolcon – erről beszélt pénteken délelőtt sajtótájékoztatón a Fidesz városi frakcióvezetője.

Grandiózus miskolci álmok

Nagy Ákos kifejtette, hogy az ígérethalmaz, ami a Nagy-Miskolc elgondolás színes álomvilágát festette a miskolciak felé, mára csak egy szürke, tartalmatlan lózung maradt. Szavai szerint a miskolciak joggal érezhetik magukat becsapva.

Az elmúlt négy év teljesítményéhez elegendő ez az üres papír, ennyit valósított meg Veres Pál az ígéreteiből

– hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

Nagy Ákos feltette a kérdést, hogy mit adtak valójában a miskolciaknak?

Szétvert tömegközlekedést, felére ritkított járatokat, hatalmas tumultust, rekordszámú menetrend-változtatást és a bliccelők jutalmazását kapták az itt élő emberek. Emellett a koronavírus-járvány idején gyatra járványkezelés, elhibázott intézkedések, lakosságszám-arányosan a legtöbb haláleset jutott a miskolciaknak

– mondta a Fidesz városi frakcióvezetője.

Tükröt tart a Fidesz

Szavai szerint közben leépült a rendészet, megszűnt a seriffrendszer, leállt a nyomortelepek felszámolási programja, és jelentősen romlott a közbiztonság. Nagy Ákos emlékeztetett arra is, hogy Miskolcon az egekbe emelték a bérleti díjakat, értékes belvárosi ingatlanokat kótyavetyéltek el, és adott esetben haveroknak juttatták azokat, miközben egy pályakezdő fiatalnak esélye sincs a lakáshoz jutásra.

Nem fizették ki az időseknek beígért Salkaházi-juttatást és az iskoláskorú gyermekek támogatását sem, miközben dupla tanácsnoki díjazásokat, kreált pozíciókat és sportállásokat juttattak a haverjaiknak. A turizmust tönkretették, a fásítási programban pedig tízezer új fa helyett néhány kiszáradt, nem gondozott cserjét kaptak a miskolciak. Ez az önök Nagy-Miskolca, polgármester úr!

– mutatott rá Nagy Ákos.

Hozzáfűzte, hogy éppen ezért hétről hétre emlékeztetni fogják a miskolciakat azokra az ígéretekre, amelyeket Veres Pál és a mögötte álló balliberális csapat vállalt hangzatos szavakkal a 2019-es választási kampányban. A politikus azt ígérte, felsorolják a legapróbb részletekig azokat az ígéreteket, amelyekből semmi sem valósult meg.

A miskolciak köszönik, de ebből nem kérnek!

Kiemelt kép: Veres Pál miskolci baloldali polgármester (Forrás: Facebook/Veres Pál)