Azt értem, miért hazudozik az ellenzék, a DK például naponta két-három közleményben is. Azt viszont nem értem, miért hazudoznak ilyen nyilvánvalóan? Vélhetőleg azért, mert híveikről feltételezik, hogy egy, legfeljebb két agysejtjük van, tehát mindent gondolkodás nélkül elhisznek nekik.

Én nem becsülném le ennyire a saját szavazóbázisomat, de nem vagyok egy DK-s politikusi zseni. Igaz, a DK-ban sincs ilyen.

Ott van például a folyton károgó Varju László, meg valami Kovács Miklós nevű, akiről csak a titulusa ismert, ő maga kicsit sem. Ezek itt karöltve azt állítják, hogy a magyarországi turizmus „súlyos válságba került”, sőt azt is vizionálják, hogy a Balaton válsága „üresen kongó strandokon és vendéglátóhelyeken” mérhető le.

Remélem, hogy a valóságot továbbra is csak idegesítő mellékkörülményként kezelik ezek az árnyékalakok, mert ha nem, az komoly idegrohamokat okozhat nekik. Jártak ezek egyáltalán valamelyik forró hétvégén a magyar tengernél? Kizárt dolog. Ha jártak volna, látniuk kellett volna, hogy a „kongó” strandok dugig teltek, az üres vendéglátó helyek előtt pedig hosszú-hosszú sorok kígyóztak.

Ez az új DK-s találmány, a telt házas üresség.

Ha érdekelné a valóság a fent nevezett urakat, átböngésznék az elmúlt nyár turisztikai statisztikáját, amely szerint a vendégforgalom a Balatonnál nagyjából 4 százalékkal múlta felül az előző évi forgalmat. Persze lehet találni „negatív” adatot is, mert a vendégéjszakák száma 1 százalékkal kisebb, de ebből azt az állítást megfogalmazni, hogy „kong” az ürességtől a Balaton, enyhén szólva furcsa, magyarra fordítva testes hazugság. Minden, ebből a hazugságból eredő megállapítás hazugság a négyzeten.

De van DK-éknál még szebb hazugságcsomag is. Egy napon kettő, nem rossz eredmény! Nézzük, mit jelent ki – szintén közleményben – Herfort Marietta az árnyék romaügyi főtanácsadó. Íme:

Azért csökken drasztikusan a cigány/roma népesség, mert „a kormánypárt retorikája és egyre szélsőségesebb kommunikációja miatt joggal érezhetik magukat félelemben, hiszen roma származásuk miatt a kormány megbélyegzi, elhibázott politikája miatt sokszor bűnbakká teszi a közösséget.”

És ebben a kijelentésben az a gyönyörű, hogy egyetlen elemében sem tartalmazza a valóság írmagját sem. Vajon ez a hazugságügyi főtanácsadó honnan veszi, hogy a kormány megbélyegzi, bűnbakká teszi a roma közösséget? Ki beteg, kedves árnyék? Éppen a magyar kormány uniós képviselője volt az egyetlen, aki átfogó (és az Unióban természetesen mellőzött) roma felzárkóztatási programot terjesztett elő. Ez a kormány tesz meg mindent a roma gyermekek iskolában tartásáért és juttatja munkához azokat a dolgozni akaró romákat, akiket

az árnyékok gazdája annak idején nem munkával, hanem segélyekkel tartott nyomorban.

A DK-tól persze nem várhatunk csodát. Ugyanazt teszik az árnyéktagok, mint azt bölcs vezérük az őszödi gazságbeszédben be is vallott: hazudnak reggel, éjjel meg este. Napközben pedig közleményekbe foglalják a hazugságaikat.

Megtanulhatták volna a régi bölcsességet: a legjobb hazugság a féligazság. A baj az, hogy sajnos még félig sem mondanak igazat.

Ez az igazság.

Szerző: Ifj. Tóth György

Címlapkép/ Fotó forrása: Dobrev Klára Facebook oldala