Fábián Bettina szerint ez a siker nem csak az idényének, hanem korosztályos pályafutásának is a csúcsa.

Újabb két érmet, egy aranyat és egy bronzot nyertek szombaton a magyarok a nyíltvízi úszók Korfun zajló ifjúsági Európa-bajnokságán. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Fábián Bettina favorithoz méltó teljesítménnyel, könnyedén győzött 10 kilométeren, míg Szimcsák Mira harmadikként ért célba. Flück Nóra ötödik lett.

Fábián elmondta, ez nem az idényének a megkoronázása, hanem a korosztályos pályafutásának is. Emiatt is nagyon örül, hogy így sikerült a verseny, mert egyértelműen az aranyérem volt a cél, és boldog, hogy megszerezte.

„Senki nem akart elöl úszni, kifelé ugyanis eléggé szembekaptuk a hullámokat, nekem is nehezemre esett az a szakasz, sokat kivett belőlem, azaz úgy voltam vele, hogy ha már nem tudtam széttépni a mezőnyt, akkor inkább tartalékolok a végére, azt ugyanis tudtam, hogy a hajrám nekem a legjobb”

– nyilatkozta a szövetség sajtóosztályának.

Szimcsák nagyon elégedett az éremmel – hogy egy tizedre volt az ezüsttől, az egyáltalán nem bosszantja, tavaly ugyanennyivel lett én második, most így hozta az élet, és ez teljesen rendben van így. Számára azért számít különösen sokat ez az érem, mert 2018-ban a legkisebbek között elkezdte egy öt kilométeren szerzett ezüstéremmel, és minden nagy korosztályos versenyen sikerült dobogón végeznie, és a lelkének fontos volt, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg.

A pénteki nyitónapon két-két arany és ezüst volt a magyarok mérlege. A magyar csapat a vasárnapi zárónap előtt vezeti az éremtáblázatot.

M4Sport

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd