„A baloldal kisebbik része saját ósdi tévedéseibe makacsul beletokosodva-szektásodva vegetál”, mondja az elemző.

Galló Béla, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a DK elnöke mindig saját politikai üzleti érdekei szerint fogyasztotta az ideológiát: most úgymond evangelista – olvasható a Magyar Nemzet hasábjain.

Gyurcsány és a szociáldemokrácia

„Gyurcsány Ferenc volt már szovjet típusú ifi kommunista, rögtön utána neofita liberális, majd másodlagos frissességű, álbalos blairista, éppenséggel csak szociáldemokrata nem volt: sem a klasszikus bernsteini, sem a Bad Godesberg utáni értelemben” – fogalmazott a lapnak Galló annak nyomán, hogy a DK elnöke újabban szociáldemokratának nevezi pártját.

A szociáldemokráciáról számos könyvet publikált a szakember, így úgy véli

a DK elnöke mindig saját politikai-üzleti érdekei szerint fogyasztotta az ideológiát: most úgymond evangelista.

„Gyurcsány szerint nálunk ma a szociáldemokraták hordozzák az örömhírt, ők az »emberek« kormánybuktatásra szakosodott megváltói. Hiszen a nemzetközi köldökzsinórról táplált hazai baloldal a 20. század végére minden társadalomkritikai és alternatívaképző profilját elvesztette” – hangsúlyozta Galló Béla.

A baloldal betokosodva-szektásodva vegetál

A szakember úgy fogalmazott, hogy „a baloldal kisebbik (de legalább becsületesen ön azonos) része saját ósdi tévedéseibe makacsul beletokosodva-szektásodva vegetál, a zömük pedig feladva korábbi elveit, a féktelen profitlogika, az ostoba transzhumanizmus és az új bolsevista lendületű woke szolgálatkész importőrévé »fejlődött«, megbonthatatlan barátságban a hasonszőrűen »progresszív« nyugati politikusokkal”.

Majd azt is hozzátette, hogy

ha Gyurcsányék ezúttal a szociáldemokráciában szimatolnak új üzletet, annak szokásosan nemzetközi okai vannak”.

„Szóltak nekik kintről, hogy oké, megint lehet próbálkozni, mert helyzet van, sőt még fokozódik is, a kinti nyomással ők ezt garantálják. Gyurcsányék pedig bátran használják csak ki a helyzetet, lehetnek szociáldemokraták, csak ne hasonlítsanak például se a dán, se a szlovák kollégáikra” – mondta az elemző.

Kiemelt kép: MN/Kurucz Árpád