„Ha Ukrajnából rakétával lövik Szíriát, akkor nagyon kíváncsi lennék, hogy melyik országot találják el” – mondta Nógrádi György a Hír Tv Háború Ukrajnában című műsorában

Európa folyamatosan gyengül, nem tudja megállítani az Egyesült Államokat, Európának pedig esélye sincs, hogy felnőjön az USA, Kína, Oroszország tengelyhez. A lengyelek az elmúlt napokban többször jelezték a németeknek, hogy ne próbáljanak beleavatkozni a választásokba – mondta Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, szeptember 30-án szlovák, két hét múlva lengyel választás lesz, ami nagyban befolyásolhatja a háború folytatását is.

Kiemelte, az amerikai kormány hat hónapot adott, hogy Ukrajna tegyen a korrupció ellen, hiszen ami ott történik az maga a korrupció. Több olyan történés is látható, ami azt mutatja, hogy Amerika kezd kihátrálni Ukrajna mögül.

Szlovákiában 25 párt indul a szombati választásokon, az előrejelzések szerint Fico fog nyerni, ha ez megtörténik, akkor többé nem szállítanak fegyvert Ukrajnának.

Lengyelország a térség meghatározó hatalma, a kérdés az, hogy ki fog kormányozni. Két jobb oldali párt van, az egyik Brüsszel barát, a másik pedig pont az ellentéte

– emelte ki.

Megjegyezte, Európa folyamatosan gyengül, nem tudja megállítani az Egyesült Államokat, Európának esélye sincs, hogy felnőjön az USA, Kína, Oroszország tengelyhez.

Nógrádi György emlékeztetett, az a kérdés, hogy ki nyer Amerikában. Ha új elnök lesz, akkor rögtön más viszony lesz Ukrajnával.

„Ha Ukrajnából rakétával lövik Szíriát, akkor nagyon kíváncsi lennék, hogy melyik országot találják el” –

fogalmazta meg aggodalmait a szakember.

A sokasodó konfliktushelyzetekről elmondta, az orosz határoknál, ahol lehet konfliktus van, amivel próbálják az oroszokat gyengíteni.

„A Zelenszkij-féle politikát egyre többen nem veszik komolyan külföldön, az ukránok a lábukkal szavaznak és elhagyják Ukrajnát”

– jegyezte meg Nógrádi György.

Kiemelt kép: YouTube képernyőfotó