A teremtett világ csodálatos voltát élhetjük át nap mint nap, amikor rácsodálkozunk azokra az ajándékokra, amiket Isten ad számunkra az évnek minden ünnep- és hétköznapján – vallja művészetéről és hitéről az alkotó, akinek kiállítása éppen most nyílt meg Debrecenben.

Életkör-évkör címmel nyílt meg a debreceni Nagytemplomban október 1-jén, a vasárnapi istentisztelet után Molnárné Ötvös Tünde művész tanár tárlata. A kiállítás anyaga a művész népi motívumokkal ékesített dísztálaiból, illetve mesefigurákból, kisplasztikákból állt össze.

„Az ember személyes élete Isten teremtett rendjében valósul meg. A teremtett világ csodálatos voltát élhetjük át nap mint nap, amikor rácsodálkozunk azokra az ajándékokra, amiket Isten ad számunkra az évnek minden ünnep- és hétköznapján, emberi kapcsolatainkban, a természet szépségében, az igei üzenetekben. Alkotómunkámat ez a hitbeli meggyőződés határozta meg” – mondta el Molnárné Ötvös Tünde.

A művész-tanár meglátása szerint „református kazettás templomaink, valamint magyar népi műveltségünk középkorig visszanyúló művészeti értékeire úgy tekinthetünk, mint egy olyan vizuális jelrendszerre, amely éppen ezt az isteni rendet közvetíti és egyben Isten teremtett rendjére mutat az általános kijelentés alapján, amely megnyilvánul az évről évre megújuló természet szépségében, a világ Világosságának máig ható megtartó erejében, amit mi a Lélek útján érthetünk meg”.

„Alkotómunkám során, kerámiatárgyaimon ezeket a szívet gyönyörködtető jeleket igyekeztem újragondolni és továbbadni…” – vall Molnárné Ötvös Tünde művészetéről.

Haon.hu