A terroristák Izrael elpusztításával kezdenék, de aztán a világ többi részét céloznák meg, mert ők így értelmezik a próféciát.

Izrael elpusztítása után a világ többi részét venné célba a Hamász terrorszervezet – véli Yacov-Hadas Handelsman, Izrael budapesti nagykövete.

A Mathias Corvinus Collegium pódiumbeszélgetésén felszólaló szakértők hosszasan sorolták, milyen veszélyek várnak Európára a közel-keleti konfliktus nyomán.

„A tüntetők többsége migrációs háttérrel rendelkező arab, palesztin, muszlim, akik kihasználják társadalmunk demokratikus értékeit az antidemokratikus nézetek hirdetésére, és a szólásszabadságra hivatkozva kérdőjelezik meg egy nép élethez való jogát. Ez elfogadhatatlan”

– szögezte le Yacov-Hadas Handelsman, Izrael budapesti nagykövete a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának ünnepélyes tanévnyitóján és épületátadóján rendezett pódiumbeszélgetésen. Hangsúlyozta, ne gondolja senki, hogy ez csak az ő harcuk: a terroristák Izrael elpusztításával kezdenék, de aztán a világ többi részét céloznák meg, mert ők így értelmezik a próféciát.

A migráció megdöbbentő eredménye Németországban

„Nem akarnak alkalmazkodni a nyugati világ civilizációjához, ami így viszont veszélybe került. Megdöbbentő, hogy Németországról beszélünk, amikor azt mondjuk, önszerveződő saría rendőrség járja az utcákat, és megbünteti azt, aki nem az iszlám szabályok szerint él vagy viselkedik. Ez a migráció következménye”

– mutatott rá Yacov-Hadas Handelsman. Megerősítette, hogy hazája a politikai belviszályok után egységesebb, mint valaha, példaként említette, hogy

még a hadseregtől eddig távol maradó ortodox zsidók is várják, hogy besorozzák őket.

A cél egyértelmű: a Hamász elpusztítása és a túszok kiszabadítása, akik között kilenc hónapos és 84 éves izraeli is van.

A nagykövet még állatoknak sem nevezné azokat a terroristákat, akik október 7-én barbár módszerekkel öltek meg ártatlanokat, ráadásul jó részük nem is zsidó volt, hanem az országban dolgozó ázsiai vagy izraeli arab, de még az állatokat is válogatás nélkül gyilkolták meg.

„Fehér szemét” – kiabálták a britekre és az európai emberekre a tomboló palesztinpárti tüntetők

Budapesten nem éltethették a terroristákat

Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet elnöke felidézte, sokkoló volt látni, hogy európai városokban ünneplik a Hamász borzalmas tetteit, és úgy véli,

Magyarország migrációs politikának egyik eredménye, hogy ez Budapesten nem történt meg.

Egyben kiemelte a magyar kormány hozzáállását, amiért azonnal elítélte a terrorista erőszakot, kimondta, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez, és megtiltotta a terrorpárti tüntetéseket. Szerinte nagy veszélyt jelent Európára nézve, hogy Gázából nem csupán civilek, hanem terroristák is menekülnek, akik később megjelenhetnek a kontinensen is.

Az intézet vezetője arra is rámutatott, hogy az Egyesült Államokban egyre összetettebb kérdéssé válik Izrael és Ukrajna katonai támogatására, hiszen az ukrajnai konfliktus nem úgy alakult, ahogy azt tervezték, kezd az iraki vagy az afganisztáni háborúra hasonlítani, miközben az amerikaiak nem bírnak lépést tartani a harcászati eszközökkel kapcsolatos igényekkel.

Nincs más választásuk, mint az Izrael-ellenesség

Benkő Levente, Magyarország korábbi izraeli nagykövete arról beszélt, hogy a brutális támadás megtorpedózta a normalizálódó viszonyt a zsidó állam és az arab országok között,

a konfliktus eszkalálódása pedig nem elsősorban Izrael számára jelent veszélyt, mert meg tudja védeni magát, sokkal inkább Európának, ugyanis sohasem látott terrorveszéllyel és migrációs hullámmal kellene megküzdenie.

Az esemény moderátora, Veszprémy László Bernát történész, a Corvinák főszerkesztőjének felvetésére, hogy az Ábrahám-egyezmény aláírói is Izrael-ellenesen reagáltak, Benkő Levente a gázai kórház történetét említette példaként:

„Mielőtt még bármilyen bizonyíték is napvilágot látott volna, a nemzetközi sajtó azonnal Izrael felelősségéről és több száz halottról írt. Képzeljék el, mi mást tehettek volna az Izraellel közeledő arab országok kormányai, miközben az utcákon Izrael ellen tüntettek az ilyen híreket hallva.”

A szerző a Corvinák újságírója / Mandiner

Kiemelt kép forrása: libertyalliance.com