A volt amerikai elnök is megszólalt az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban, elárulta, valójában kik állnak az egész mögött.

„Valószínűleg hagyni kell, hogy végigjátszódjon, mert sok ember hal meg. Soha nem kellett volna elkezdődnie. Semmiképpen sem kezdődhetett volna el újra. Iránnak nem volt pénze [az én elnökségem idején], most azonban Irán áll [a háború kirobbantása] mögött. És csak a bolondok mondanák azt, hogy ez nem igaz. Ők irányítják ezt.

Nagyon trükkösek, nagyon okosak, nagyon ravaszak. Ők állnak mögötte, és ennek véget kell vetni”

– nyilatkozta Trump.

Trump azt is állította, hogy a felek között kölcsönös ellenségeskedés van, ami megakadályozza, hogy a konfliktusban könnyű vagy békés megoldás szülessen.

„Nincs olyan gyűlölet, mint a palesztinok gyűlölete Izrael és a zsidó emberek iránt. És valószínűleg ez van fordítva is; nem tudom”

– mondta Trump.

Szóval néha hagyni kell, hogy a dolgok lejátszódjanak, és meg kell nézni, hogy mi lesz a vége”.

Trump azt mondta, hogy az Iránnal kapcsolatos politikája megakadályozta volna a háborút, ha továbbra is ő lenne az elnök, illetve azt is megígérte, hogy deportálni fogja a Hamász támogatóit Amerikából, amennyiben visszatér a hatalomba. Megjegyezte, hogy a Hezbollah „nagyon okosan” viselkedett eddig, ugyanakkor bírálta Netanjahu miniszterelnököt és Izrael PR-tevékenységét.

Neokohn

Kiemelt kép: Joshua Roberts / Getty Images