A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset hatására lemondott a teátrum vezérigazgatója. Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetője azonban csak a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárulta után foglalkozik a kezdeményezéssel.

Vidnyánszky Attila a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert – közölte a teátrum a Magyar Nemzettel.

Pénteken a Rómeó és Júlia előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház két művésze.

Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Csák János kulturális és innovációs miniszter az alábbi Facebook-bejegyzésben küldött üzenetet a két színésznek: „Együttérzésemet küldöm, és mielőbbi gyógyulást kívánok a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészeinek!”

A Semmelweis Egyetem hivatalos oldalán arról adott tájékoztatást, hogy a két színész jobban van. Mint írják, végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel azt közölte, hogy Csák János miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

Magyar Nemzet

Borítókép: Lemondott Vidnyánszky Attil
Forrás: vg/Teknős Miklós