Szombaton tartja a Fidesz 30. tisztújító kongresszusát, az eddig elhangzott beszédekből szemezgettünk.

Kövér László

Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára – mondta az Országgyűlés elnöke szombaton Budapesten, a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán.

A házelnök kiemelte: aggodalomra van okunk, csüggedésre azonban nincs. Jó, ha „mindenki tudja, aki szórakozni akar velünk”, hogy ez a Weisz Erikek országa, a Nobel-díjasok, a Rubik Ernők, Petőfi és Madách, a Puskás Öcsik és az olimpiai bajnokok szülőföldje. „Az Árpád-házi szentek, Hunyadi János és Hadik András, a kurucok, a Nemecsek Ernők és Dugovics Tituszok, a Horváth Jánosok, Wittner Máriák és a pesti srácok hazája”.

„2010-es kormányra kerülésünk óta ez a hetedik kongresszus, és a kétharmados többséggel való kormányzásunk 14. évét tapossuk.”

Az elmúlt két évben történteket számba véve azt mondta: kitört az orosz-ukrán háború, azóta az Európai Unió bevezetett 11 szankciócsomagot, amelyek hatására az orosz gazdaság ugyan nem rendült meg, az európai viszont igen. De a háború sem ért véget, „aminek a fegyver- és olajbizniszben érdekeltek nagyon örülnek”.

Arról is beszélt, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék nem lett sem okosabb, sem szebb, gátlástalanabb és aljasabb viszont annál inkább. „Ne bocsássunk meg nekik, mert tudják, mit cselekszenek” – fűzte hozzá.

Semjén Zsolt

Ma is a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme a feladatunk – mondta a miniszterelnök-helyettes.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a rendezvényen első felszólalóként a KDNP és a szövetséges társszervezetek nevében köszöntötte a résztvevőket.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a mi önértelmezésünk az, hogy a magyar történelem folyamának, a magyar küldetésnek a részesei vagyunk itt és most. Ennek a küldetésnek a fundamentuma Szent István.

„Az a Szent István, aki a keresztény civilizációt választotta, és úgy lett a keresztény Európa része, hogy eközben nem lettünk sem a Bizánci Birodalom, sem a Német-római Császárság hűbérese” – mondta, hozzátéve: pontosan ugyanez a feladatuk ma is, a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme.

Semjén Zsolt kijelentette: készen állnak arra, hogy folytassák Szent István országépítő nagy művét.

Kubatov Gábor

Budapesten minden a káosz felé tart, de már csak kétszáznégy nap van, hogy „véget tudjunk vetni ennek a rémálomnak” – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

A politikus kifejtette: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester „régóta pajtikák”, jóban voltak már akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, ugyanis Karácsony Gergely neki dolgozott a miniszterelnöki hivatalban politikai tanácsadóként „és a cégén keresztül zsíros megbízásokat kapott”.

Úgy vélte, mindkettő alkalmatlan. Rossz végigsétálni Budapest koszos, hajléktalanokkal teli utcáin, éppen úgy minden a káosz irányába tart, mint Gyurcsány Ferenc ténykedése alatt. Budapest hitelekből működik, a kiszivárgott dokumentumok szerint még az idén csődbe megy, miközben az ország leggazdagabb városa, és amikor Tarlós István, Budapest egyik legjobb főpolgármestere átadta a város kulcsait, a tartalékai megközelítették a 200 milliárd forintot. Hozzátette: úgy van csődben Budapest, hogy 2019 óta a város bevételei folyamatosan nőnek.

Kocsis Máté

A cél az, hogy erősebb, védettebb és jobb országot hagyjunk magunk után, mint amilyent kaptuk – hangsúlyozta a Fidesz 30. kongresszusán Kocsis Máté, a párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

„Gyurcsány pártjának összes tagozatát, egyben, élükön egy megszállott politikai természetgyógyásszal, úgy elvertük, mint jég a határt”

– kezdte beszédét Kocsis Máté.

Ironikus megjegyzésekkel tűzdelt felszólalásában egyebek mellett megemlítette, a DK árnyékkormányának kezdeményezésére megalakult a mesterséges intelligencia csoportot, „nyilván a veleszületett híján”, szerinte a momentumos politikusok felszólalásait már ilyen írja. Szavai szerint a Párbeszéd pedig nagyon nehéz időket él, a szavazóik száma

„elérte a nullát, úgyhogy most itthon új gazdatestet keresnek a választásokra”.

Az általa „a baloldal csődörpártjaként” említett DK-ról kijelentette, „Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását”, és mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen, ám vicces dolgok mellett tettek veszélyeset is: külföldi milliárdosok pénzéből akartak kormányra kerülni, és máig nem tudni, mit ígértek a dollárokért cserébe.

Ha a baloldal új gyakorlatát vennénk figyelembe, a szavazóhelyiségeket célszerűbb lenne egyenesen bankfiókokban, pénzváltóknál vagy ATM-ek mellett kialakítanunk, hozzátéve, a dollárbaloldal tagjai a magyar érdekeket rendre figyelmen kívül hagyják, a külföldi megrendeléseket rendre teljesítik a belpolitikában; na, ők tényleg úgy táncolnak, ahogy azt Soros és a brüsszeli elit elvárja, ahogy ők fütyülnek.

Deutsch Tamás

Döbbenetes, velőtrázó és fájdalmas mindennap látni, hogy fanatikus háborús agitátorokká válnak a békeprojektként létrejött Európai Unió bürokratái – a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője.

A politikus hangsúlyozta, az uniónak „az a hivatása, hogy több száz millió európai és Európa szomszédságában élő polgár békéjét garantálja”. Ám miközben rengetegen halnak meg az ukrajnai háborúban, a magyar dollárbaloldal minden európai parlamenti képviselője a háború eszkalálódása, az újabb és újabb fegyverszállítások mellett tör lándzsát Brüsszelben.

Azért emelnek szót, hogy Magyarországot minél inkább, minél gyorsabban és minél mélyebben belesodorják ebbe a háborúba. Mi ebből a háborúból kimaradunk, bármekkora is az ellenszél, a béke politikáját képviseljük.

Az EP-képviselő arra is kitért, hogy Magyarország minden brüsszeli támadás ellenére, évek óta sikeresen védi déli határait, ezzel az Európai Uniót. Hangsúlyozta: idén eddig 230 ezernél több, 2015 óta egymilliónál több illegális migráns betörését sikerült megakadályozni Magyarországon.