Karácsony ki is akadt rendesen, ami érthető, hiszen így még élesebben rajzolódik ki saját tehetetlensége, melynek egyenes következménye a főváros lerohasztása.

A főpolgármester nem fogadta kitörő örömmel azokat a terveket, amelyek szerint a dubaji Burdzs Kalifa nevű toronyház tulajdonosa hatalmas felhőkarcolókat húzna fel a budapesti Rákosrendezőn. Szerinte épp elég baj, hogy a Mol-torony

„már ott éktelenkedik a gyönyörű dunai panorámában”.

Az Egyesült Arab Emírségekből származó Mohamed Alabbar üzletember, a dubaji Burdzs Kalifa torony tulajdonosa jelentkezett be a budapesti Rákosrendezőért, ahová a tervei szerint egy mini-Dubaj épülne, magas házakkal, irodaházakkal, valamint luxuslakásokkal.

De emellett egy 220-240 méter magas felhőkarcolót is építenének, miközben jelenleg Budapest legmagasabb épülete a 143 méter magas Mol Campus.

Jól nézzük meg a Hősök terét! Lehet, nem sokáig marad ilyen… A kormány ugyanis arról tárgyal, hogy a Hősök tere mögött elterülő Rákosrendezőn »mini-Dubaj« jöjjön létre felhőkarcolókkal és luxuslakásokkal… Fogom a fejem. Ezek megőrültek!?

– írta Karácsony Gergely a hivatalos Facebook-oldalán.

A főpolgármester bejegyzésében úgy folytatta, hogy a világörökség részét képző, a honfoglalás 1000 éves évfordulójának emléket állító emlékmű mögé

ormótlan, az ég felé ágaskodó tájidegen tornyokat szeretnének növeszteni!? Pont a mi hű de nemzeti, konzervatív kormányunk emel a hét vezér fölé a Gábriel arkangyalnál hatszor magasabbra törő felhőkarcolót?!

„Épp elég baj, hogy a Mol-torony már ott éktelenkedik a gyönyörű dunai panorámában, de ez a monstrum közel kétszer akkora lenne, a Hősök terétől alig kőhajításnyi távolságban. Megáll az ész”

– zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Kiemelt kép: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu