A meseerdőben siklik a szán és ropog a hó, felszállni rá most igen jó.

Idén nagy meglepetéssel készült az utasoknak a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), hiszen egy kívül-belül megújult Miskolci Adventi Villamost álmodtak és valósítottak meg.

Ez a tizenkettedik alkalom, amikor ez az ünnepi szerelvény kigördül az MVK remízéből, különlegességekkel és újdonságokkal megújulva. A szerelvény ugyanis mesebeli erdővé változott.

A villamos belsejében a búbos kemence helyett Miskolc egyik ikonikus nevezetessége jelenik meg, amely varázslatossá teszi az utazás hangulatát. Elköszöntek a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői is, helyükbe a kis erdei állatok léptek: a házigazda idén Táltos, a rénszarvas, aki segítségül hívta barátait, Sündisznócskát, Uhu a baglyot, a kedves kis mókusokat és a mindig csiripelő madarakat.

A meseerdőben siklik a szán és ropog a hó, felszállni rá most igen jó. Az MHD86.cz közlekedési magazin eddig hat alkalommal rendezte meg azt a versenyt, melyen Európa legszebb adventi villamosára lehet szavazni, s a kezdetek óta minden évben a miskolci villamos nyert.

A szavazás idén is elkezdődött, IDE KATTINTVA lehet szavazni!

Sokszínű Vidék

Kiemelt kép: Facebook/Bazin Levente