Az uniós bürokraták már meg sem próbálják leplezni, hogy személyes szimpátiáik vezérlik őket a döntéshozatalban.

A román Siegfried Muresan, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke sokatmondó bejegyzést tett közzé az X felületén:

„Az EU-nak 35 milliárd euró áll rendelkezésre Lengyelország számára a nemzeti gazdaságélénkítési tervhez. Mindig is azt akartuk, hogy ez a pénz gyorsan eljusson a lengyel emberekhez. Az előző kormány akadályozta az EU azon szándékát, hogy segítsen a lengyel népnek. Az új lengyel kormány partner. Az uniós pénzek Lengyelországba jutnak” – írja Muresan.

..

A bejegyzés Tóth Edinának, a Fidesz uniós parlamenti képviselőjének szúrt szemet. „

A kettős mérce lelepleződött” – kezdi a bejegyzését, amiben rámutat, hogy az új lengyel kormány már Brüsszel kedvencévé válhat, és az eddigi keménykedés hirtelen megszűnt létezni.

Az Európai Néppárt alelnöke lényegében elismerte, hogy az uniós források visszatartása kiváló példája annak, hogy Brüsszel politikai és ideológiai okok miatt kettős mércét alkalmaz a keresztény-konzervatív kormányokkal szemben – írja a képviselő.

Mint hozzátette, a napnál is világosabb, hogy azok az országok, ahol nemzeti-konzervatív kormány van, soha nem tartozhatnak a jó tanulók közé.

Magyar Nemzet

Borítókép: Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője
Forrás: Facebook/Tóth Edina