Rá sem lehet ismerni az alföldi csodafürdőre.

Kész a Hagymatikum új részlege – írta a Délmagyar.

A makói Hagymatikum az ország egyik legszebb fürdője, minden évben ezrek keresik fel, a szomszédos országokból is szép számmal érkeznek a vendégek a csongrádi városba. Más vidéki fürdőkkel ellentétben a meseszép komplexumot tovább bővítették.

A Nők Lapja Travel szavazáson alapuló országos versenyen a közelmúltban Az év legjobb fürdője díjat kapta meg az egyéb vidéki régió kategóriában a Hagymatikum.

Az új részleg építése 2021 nyarán indult, és a múlt hét végén megkezdődött a fürdő új épületegyüttesének műszaki átadása-átvétele.

A Makovecz Imre, illetve a Makona Tervezőiroda által megálmodott komplexumban családi és élményzóna, valamint egy sajátos vizuális élményt nyújtó, Atlantisz világát idéző Makovecz-szoborpark létesült.

Hagymatikum

Fotó: Facebook / Hagymatikum

Megépült egy három, 12 méter magas, fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint egy 400 fülkés, napozóterasszal ellátott öltöző. Kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső medencét is beépített medencebárral.

Új sétányt, automata öntözőrendszert létesítettek és fákat ugyancsak ültettek. A vízbázist egy hideg- és egy meleg vizes kúttal bővítették. Kiegészítő fejlesztésként egy 82 férőhelyes parkolót is kaptak a makóiak a Szent János térre.

A műszaki átadás-átvétel várhatóan jövő január végén zárul le, míg a Hagymatikum körüli kerítés már az év első hónapjának közepére elkészül. A megújult létesítmény a vendégek előtt tavasszal nyílik meg.

Kiemelt kép: Facebook / Hagymatikum