Tiszaalpáron évek óta hagyomány, hogy az önkormányzat a helyi vállalkozók és a képviselő-testület közös összefogásával karácsony előtt jótékonysági ebédet szervez, amire meghívták az egész falut.

A Bács-Kiskun megyei nagyközség a Facebook-oldalán azt írta, évek óta hagyomány településünkön, hogy Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat a helyi vállalkozók és a Képviselő-testület közös összefogásával karácsony előtt jótékonysági ebédet szervez.

A december 23-i ebéden az ételt a helyszínen is el lehetett fogyasztani, illetve annak elvitelére is lehetőség volt, viszont az ehhez szükséges edényről az ebédre érkezőknek maguk kellett, hogy gondoskodjanak. Az ízletes birka babgulyást Tiszaalpár Nagyközség Konyhájának dolgozói főzték, majd osztották szét dr. Csernus Tibor alpolgármester és Barna Sándor vállalkozó közreműködésével.

Az étel mellé természetesen egy kisebb csomag is járt, amelyben néhány szelet kenyér, narancs és szaloncukor is meglapult a felajánlóknak köszönhetően.

A tiszaalpári, mindenkit megvendégelő esemény emellett azért is jó példa, mert nem bélyegzi meg a rászorulókat, az időseket: bárki szégyenérzet nélkül mehet oda, hiszen az egész falut várják.

Fotó: Tiszaalpár Hangja Facebook