Hamar keresztényellenes atrocitásba torkollott a palesztinbarát tüntetés.

A Magyar Nemzet értesülése szerint New Yorkban palesztinpárti tüntetők összetűzésbe keveredtek rendőrséggel karácsonykor. Az incidens kapcsán a hatóságok nyomozást indítottak kedden. Hétfőn palesztinpárti tüntetők százai város belvárosában található Rockefeller Centerhez, ahol

az Izrael elleni felkelés és az intifáda támogatása mellett a »töröljék el a karácsonyt« szlogent is elkezdték skandálni.

Ezt követően több ponton is összecsapások történtek a belvárosban, például a Sent Patrik-székesegyház közelében és a város főpályaudvaránál, a Grand Central Stationnél. Utóbbi helyen a tüntetők és a rendőrök közül is többen megsebesültek.

A palesztinpárti aktivisták közül többet letartóztattak a hatóságok, és a New York-i rendőrség szóvivője kedden közölte, hogy a velük szembeni vizsgálat folyamatban van.

A dulakodásról és a tüntetésről készült felvételeket itt tekintheti meg:

Kiemelt kép: Palesztin zászlókat tartó emberek ünnepelnek egy felvonuláson Isztambulban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli egészségügyi tárca október 8-i közlése szerint 2048 sebesültet szállítottak kórházba, akik közül az életveszélyes és súlyos sebesültek számát háromszázötvenre becsülik. MTI/AP/Halil Hamra