A Hamász brutalitása tervszerű és szervezett volt, ezt már dokumentumok is bizonyítják.

Tudták, mit csinálnak: a Gázai övezetben talált dokumentumok azt mutatják, hogy a Hamász parancsnokai előre kitervelten hajthatták végre a 2023. október 7-i mészárlást. A civilek bántalmazása, elrablása és megölése kezdettől fogva a terv része volt.

Bizonyítják ezt azok a Hamász terroristáihoz tartozó dokumentumok is, amelyeket az Izraeli Védelmi Erők (IDF) találtak a Gázai övezetben, s amelyek egyértelműségét nem lehet megkérdőjelezni. Ezek alapján a Hamász vezetése arra utasította a terroristákat, hogy „az iszlám nevében” raboljanak el zsidókat és bánjanak velük kegyetlenül, a civilekkel is.

A Meir Amit Információs Központ a hírszerzésről és a terrorizmusról izraeli nem kormányzati szervezet értékelte a néhány talált dokumentumot.

A Hamász képzése magában foglalta a támadások gondos előkészületeit, amelyek célja túszok ejtése, kifosztása és halállal való fenyegetése volt a kihallgatásuk során. A lefoglalt dokumentumok erős antiszemitizmust mutatnak, kombinálva az olyan szélsőséges szervezetekre jellemző radikális iszlamista ideológiával, mint az ISIS és az al-Kaida – fogalmaz a Meir Amit Információs Központ.

A lefoglalt dokumentumok ezzel cáfolják a Hamász magas rangú tagjainak azon állításait, hogy a 2023. október 7-i „hadművelet” kizárólag katonai személyzet ellen irányult.

Legalábbis Musza Abu Marzuk (a Hamász politikai vezetésének egyik legbefolyásosabb tagja) is ezt az álláspontot hangoztatta, miután a Hamász tisztviselői észrevették a lakosság rémületét a civilek elleni példátlan erőszak miatt. Úgy fogalmazott, hogy Izrael álhíreket terjeszt.

Az ellenséged egy olyan betegség, amelyet csak lefejezéssel lehet meggyógyítani – állt az al-Kasszám Brigádok egyik parancsnokának a zsebében talált, kézzel írott feljegyzésben, amely kifejezetten zsidók meggyilkolására szólít fel.

Október 7-én a Hamász terroristája ezekkel a szavakkal akarta ösztönözni beosztottjait. Később az izraeli oldalon, a határ közelében ölték meg. Írását a Korán verseire és az iszlám történelemből származó személyekre való hivatkozások fűszerezik.

Szó szerint így: „Allah kijelölt téged, és megtisztelt, hogy részt vegyél a dzsihádban […] Tudd meg, hogy az ellenséged egy betegség, akikre a lefejezésen, valamint a szívük és a májuk eltávolításán kívül nincs gyógymód. Támadd meg őket!”

Amikor az IDF szóvivője, Daniel Hagari tábornok közzétette a feljegyzést, több Hamász-támogató is kinyilvánította tetszését. Néhányan egy sahíd (mártír) testamentumáról beszéltek.

Egy másik dokumentum egy arab–héber szótárat mutat be az al-Kasszám Brigád jeruzsálemi zászlóaljánál. Ebben a szokásos rövid utasítások mellett ez is szerepel: „Megöljük a foglyokat”. Mint írták:

„Allah kínozza őket rajtad keresztül”.

Egy másik dokumentum áldásokat és imákat tartalmaz, amelyeket a terroristáknak különféle helyzetekben kell elmondaniuk. Mielőtt csatába indultak volna, azt kellett mondaniuk: „Harcolj ellenük, Allah le fogja sújtani őket általad, győzelmet ad, és meggyógyítja a hívő nemzet szívét.”

Ha pedig sikerrel jártak a csatában, azt kellett mondaniuk: „Áldottak legyenek ezek a fegyverek, amelyek megvédték a haza földjét, és megvédték a földet, a becsületet és a szent helyeket a zsidók tisztátalanságától”.

Magyar Nemzet

Borítókép: A Hamász fegyveresei előbb meggyilkolták, majd meggyalázták áldozatukat
Forrás: https://melaniephillips.substack.com/