Csaba testvér idén bejárja a Kárpát-medencét, hogy hirdesse Isten igéjét.

A Ripost szombati cikkében számolt be arról, hogy a 65 éves Böjte Csabát születésnapi meglepetés előadással és tortával köszöntötték az általa gondozott gyerekek.

„A Jóisten adja meg, hogy megmaradjatok egységben, mindig számíthassatok egymásra. Ha valaki kisebb s elborul, a többiek nyúljanak a hóna alá. Hogy ebből a szeretetközösségből élet fakadjon”

– mondta meghatódva Csaba testvér, aki azt tervezi:

idén bejárja a Kárpát-medencét, hogy hirdesse Isten igéjét.

A portál szerint ferences szerzetes az utóbbi időben rengeteget gondolkodott azon, hogyan tudná eljuttatni az emberekhez azokat a fontos lelki üzeneteket, amelyek szerinte képesek volnának a világban zajló rossz folyamatok megállítására. Ezeket az üzeneteket olyan emberek közé is szeretné elvinni, akik nem járnak templomba.

Böjte gyerekek

Egy apa sok mindent adhat a gyerekének, de a legjobb, hogyha az Istenbe vetett hitét, az élő reményt és a szeretetet, ezt a három erényt hagyja hátra – vallja Böjte atya, aki eddig 6 ezer gyereknek hagyta mindezt örökségül. Fotó: Böjte Csaba

Harminc napos körútra indul

Az atya bízik abban, hogy mint az adventi karavánt, következő körútját is nagy siker és érdeklődés fogadja. Ezért vándorprédikátorként tavasszal újabb 30 napos körútra indul. Ennek első állomásaként Erdélyben hirdeti az igét, innen megy tovább a Kárpát-medence többi szegletébe, piacterekre és más közterületekre.

Az eseménysort az adventi karavánhoz hasonlóan a Fővárosi Nagycirkusz támogatja.

Így annyi már tudható, hogy újabb interaktív művészeti elemekkel tarkított előadással készül az atya, aki a részleteket éppen most állítja össze.

Kiemelt kép: Böjte atya józsefi értelemben tartja magát apának, születésnapján meglepetés előadással és tortával köszöntötték kicsik és nagyok. Fotó: Ripost