A jobboldali politikus szerint országának kevesebb migránsra van szüksége.

Az áprilisban Magyarországra készülő Geert Wilders a közösségi oldalán jelentette be a közeljövőt érintő határozott elképzeléseit.

Jobboldali kabinetet szeretnénk, hogy ismét a hollandok legyenek az első helyen. Az adóterhek jelentős csökkentésére van szükség és sokkal kevesebb migránsra. Remélem, sikerül, hogy ne legyen szükség új választásokra”

– írta az X-en (korábbi Twitter) a holland jobboldali politikus, a tavalyi választások győztese, Hollandia leendő miniszterelnöke.

Mint ismert, Geert Wilders korábban is jelezte, hogy nem ért egyet a tömeges migrációval, most úgy érzi, már a holland lakosság szeme is kezd felnyílni, hiszen az ország nagyvárosaiban elérte az 50 százalékot a betelepülők újszülötteinek száma.

A holland lakosságot bevándorlók váltják fel, gyakran muszlimok. A hollandok hamarosan kisebbségben lesznek, Hollandia pedig egy elmaradott iszlám ország, egy földi pokol lesz!”

– hangsúlyozta Wilders.

Egy másik korábbi videóban Geert Wilders azért fakadt ki, mert rasszistának bélyegezték.

Rasszistáknak neveznek minket? Hollandiában és más európai országokban a bennszülötteket diszkriminálják, miután menedékkérőknek adnak házat. Ki a rasszista? Nagyon dühösek vagyunk!”

– mondta Geert Wilders, Hollandia következő miniszterelnöke.

Kiemelt kép: MTI/AP/Peter Dejong