Keresztállítási mozgalom indult Magyarországon.

Az utóbbi időben Magyarországon megszaporodtak a keresztényellenes akciók. A Nagy-Szénáson álló fakeresztet elégették, ezt követően pedig egy megmozdulás szerveződött annak érdekében, hogy megakadályozzák a kereszt visszaállítását. A keresztényellenes akciót folytatva pár hete Dunavecsén egy vandál kétszer is összetörte a Szűz Mária szobrot – írja közleményében az Identitás Generáció.

Mivel országunk ezer éve keresztény, ezért a magyar nép kultúrájának a szerves része a kereszténység, hangsúlyozza a kommüniké.

Mint fogalmaznak, a 20. századi Isten- és nemzetellenes ideológiák képviselői megpróbálták végképp eltörölni a kereszténységet és elpusztítani az emberek szívében a hitet.

A keresztény szimbólumok elleni támadásokat ezen ideológiák szellemi örököseinek tulajdonítjuk, legyenek kalapáccsal szobrot rombolók, vagy magukat természetvédőnek mondó bolsevikok, emeli ki a közlemény.

„A keresztállítást ellenző »természetvédők« érvelése, hogy egy kereszttől kipusztulnak a növények. Ez nevetséges kekeckedés. Egy fakereszt nem pusztít ki semmilyen növényt! Akik így érvelnek, azoknak szakértelme – hogy Csurka Istvánt idézzük – nem más, mint »olcsó bolsevista« trükk. Ügyködésük pedig, akárhogy is magyarázzák, kísérlet a keresztény jelképek kiszorítására, melyet most éppen »természetvédő« köntösbe bugyolálnak”.

Az Identitás Generáció ezt a gondolatmenetet elutasítja, ezért 2024 januárjában keresztet állított a Nagykovácsi melletti Zsíros-hegyen, mely az arra járó kirándulóknak hirdeti Krisztus feltámadását és dicsőségét.

Kiállunk amellett, hogy egy keresztény országban nincs helye a jelképeinket üldöző bolsevik tempónak! – írta közleményében az Identitás Generáció.

Origo.hu

Borítókép: Az Identitás Generáció 2024 januárjában keresztet állított a Nagykovácsi melletti Zsíros-hegyen
Forrás: https://www.generacio.eu/