Nemcsak megmarad a Budapest-bérlet, de elvileg március 1-jétől még olcsóbb is lesz!

Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn bejelentette, hogy március 1. után mind a vármegye- és országbérleteket, mind pedig a Budapest-bérletet elfogadják az összes fővároson belüli közösségi közlekedési szolgáltatónál. A főpolgármester kedden reggel közölte, hogy csökkentik a havi Budapest-bérletek árát, és 9500 helyett 8950 forintba fog kerülni.

A BKK a közösségi oldalán hétfőn este már jelezte, hogy nemcsak megmarad a Budapest-bérlet, de elvileg március 1-jétől még olcsóbb is lesz. Hozzátették, hogy a bérlet továbbra is érvényes lesz a főváros egész területén a HÉV-eken, a „kék Volánbuszokon” és a MÁV kijelölt vonatain.

Az árcsökkentésnek vélhetően gazdasági okai vannak, ugyanis a vármegyebérlet jelenleg 9450 forintba kerül, és jóval több szolgáltatást kínál a Budapest-bérletnél.

Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett

– közölte a főpolgármester, aki arról nem tett említést, hogy a diákbérlet ára is változna. A diákoknak ugyanis a havi vármegyebérlet 945 forintba kerül, az országbérlet pedig 1890 forintba, miközben a BKK 3450 forintért fuvarozza a tanulókat.

A hétfői megállapodást az tette lehetővé, hogy Lázár János azzal az ajánlattal fordult a fővárosi vezetéshez, hogy a MÁV–Volán budapesti járatain továbbra is elfogadják a Budapest-bérleteket, ha a BKK-járatokon is lehet utazni a vármegye- és országbérletekkel.

Forrás: Magyar Nemzet

Címlapkép: BKK – Budapesti Közlekedési Központ / Facebook