Novák Katalin nem egy pedofilnak adott kegyelmet, csak a hátra lévő, egyébként is szabadlábra helyezett ember büntetési idejét rövidítette le. A most hörgő ellenzéket pedig dehogy érdeklik a tények. Ifj. Tóth György írása.

Ó, ez úgy jött nekik, mint a mennyei manna. Megint egy „ügy”, amelyet feltupírozhatnak, amelyhez dühödt akciókat szervezhetnek és amelyben a valóságot úgy torzíthatják, ahogyan csak bírják. Azaz ezerrel, ami a csövön kifér.

Igen, ezt az „ügyet” az isteni kegyelem küldte nekik. Végre valami, amire rávethetik magukat, mint a gyöngytyúk arra a bizonyosra, és minden féligazságot aljas hazugsággá formálhatnak. Amíg ezt a történetet habosíthatják, addig sem foglalkozik a közvélemény holmi guruló dollárokkal, mikroadományok nem létező dobozkáival, vagy éppen a Lánchíd korrupciógyanús ügyével.

Mi is történt?

Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett egy olyan személynek, aki megpróbálta eltussolni a bicskei gyermekotthon igazgatójának pedofil ügyét. Zsarolással és vesztegetési kísérlettel. Ami nem bocsánatos bűn, annyira nem az, hogy teljesen közömbös, miért követte el. Talán szervilis ember, így mint igazgatóhelyettes, megpróbálta kiszolgálni a főnökét. Lehet, hogy a legjobb barátja volt, de az is lehet, hogy azt akarta megakadályozni, hogy intézményüknek rossz híre kéljen. Érdektelen, a tény, hogy elkövette a terhére rótt cselekményeket.

Elkapták? Igen, el. Bíróság elé állították? Igen, megtették. Elítélték? El bizony. Sittre vágták? De mennyire! 3 év 4 hónap volt a jogerős ítélet és be is vonult a börtönbe.  Aztán, 9 hónappal büntetése lejárta előtt a büntetés-végrehajtás döntése szerint – jó magaviseletének köszönhetően – kijöhetett a rács mögül, házi őrizetbe került.

Tehát a kegyelmi döntés idején de facto már nem volt börtönben.

És még valami nem volt: pedofil. Bűnözött, igaz, de nem ő rontott meg gyermekeket. Ettől persze még nem fogadható el, amit tett, de nem azt tette, aminek a látszatát most az ellenzék és szolgasajtója megpróbál kelteni.

A mi szakmánknak vannak fogásai, amelyek közül lehet tisztességeseket és tisztességteleneket használni. A legundorítóbb az, amikor a „benne volt a kabátlopásban” módszert alkalmazzák, márpedig ebben az ügyben éppen ezt teszik.

A legkevesebb, ha „a pedofil bűntársa” szóösszetételt használják, ez ugyanis azt sugallja, hogy a pedofil cselekményt segítette is.

Kérem alássan, csak akkor lenne bűntárs, ha ő szerezte volna a megbecstelenített gyermekeket a főnökének, vagy ő áll az ajtó előtt, miközben az elkövető odabent erőszakoskodik. Azért, mert nem ezt tette, még nem lesz jobb ember, de bűntárs sem. Csak becstelen. Az se jó, csak más.

Kocsis Máté: A baloldal nagyon mélyen hallgasson pedofil-ügyben!

Az, hogy a köztársasági elnök miért részesítette kegyelemben a férfit, nem nyilvános információ, ami ebben az esetben azért baj, mert magyarázat híján hosszú hetekig lehet rá sarat dobálni, miközben azok is biztosan tudják, akik támadják, hogy Novák Katalin soha nem adott volna kegyelmet egy pedofilnak.

Nem csak azért állítom ezt, mert ő ezt nyilatkozta, de azért is, mert képtelenség, hogy egy háromgyermekes édesanya elviselje a gyermekek elleni agressziót.

Aki ismeri Novák Katalint, az nem is kételkedhet ebben. Azok is tudják ezt, akik most megpróbálják befeketíteni, úgy tenni, mintha egy pedofilt támogatna.

Az sem zárható ki, hogy a köztársasági elnök hibásan döntött, félreinformálták, de az is lehetséges, hogy olyan szempontok játszottak közre, amelyeket nem ismerünk. Úgy mellékesen említem csak, hogy emlékeimben nem szerepel, hogy

ugyanazok, akik most öklüket rázzák, ugyanilyen elánnal estek volna neki annak a pedagógiai asszisztensnek, aki szemérmetlenül büszkélkedett 15 éves szeretőjével.

Ha nem tévedek, talált magának (és találtak neki) kifogást, merthogy ő nem pedofil, hanem efebofil. Mintha nem lenne mellékes, milyen néven rontja meg a gyermekeket.

Az is roppant furcsa, hogy most azok őrjöngenek, akik nem szavazták meg a gyermekvédelmi törvényt, akik ellenezték a pedofilokkal szembeni szigorúbb büntetések bevezetését, sőt azok, akiknek képviselője Brüsszelben arra uszította és uszítja az Európai Parlamentet, hogy essenek neki gyermekvédelmi törvényünknek.

A tények, ahogy azt Potocsnyi elvtársnő megmondta Pelikán József gátőrnek, szóval a tények makacs dolgok. Akkor összegezzük is: most kegyelmet kapott ember nem pedofil, de bűnös. Leülte a maga idejét. Novák Katalin nem egy pedofilnak adott kegyelmet, csak a hátra lévő, egyébként is szabadlábra helyezett ember büntetési idejét rövidítette le. A most hörgő ellenzéket pedig dehogy érdeklik a tények. Azokból ugyanis nem lehet tüntetést szervezni, balhézni és figyelmet elterelni.

És a tények alapján nem lehetne tengeri vihart kavarni egy pohár vízben. Ennyi.

Kiemelt kép forrása: PS/Képernyőfotó