A világhírű rendező váratlan meglepetést okozott.

Francis Ford Coppola Budapesten járt, hogy felvegye készülő új filmjének, a Megalopolisnak a zenéjét, és ezt ő maga jelentette be az Instagramon.

Nemrég Budapesten jártam, hogy felvegyem a Megalopolis film zenéjét – írta az Oscar-díjas rendező a videó alatt.

A rendező már évek óta dolgozik a Megalopolis című filmen, amely egy eddig nem látott, új technológiával készülő, virtuális effektekben gazdag gigaprojekt.

Francis Ford Coppola ráadásul saját zsebből finanszírozza a New Yorkban játszódó és egy építészről szóló mozit. Állítólag még kaliforniai borbirtokait is eladta, hogy meglegyen az anyagi keret.

A rendező Magyarországon való tartózkodásának utolsó napján meg akarta lepni a zenekart, és – mint írta – rendkívül nagyra értékeli a Magyarországon tapasztalt muzikalitást és barátságosságot, ezért az ő vezényletével játszhatták el a magyar Himnuszt.

„Annyira nagyra értékeltem a magyar zenekar muzikalitását és barátságosságát, hogy ki akartam fejezni a hálámat, amikor a felvétel utolsó napján találkoztam velük. A karmesteri emelvényen állva úgy vettem fel a pálcát, mintha egy zenei előadáson akarnám vezetni őket. Természetesen nem készültem semmire, de feltételeztem, hogy tudják, hogyan kell játszani a nemzeti himnuszukat, és azt suttogtam: »Milyen ütemben van ez?« „– számolt be a rendkívüli élményről, amihez egy videót is csatolt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola) által megosztott bejegyzés

Index.hu

Borítókép: Francis Ford Coppola
Forrás: mafab.hu/Photo by Rob Latour/Variety/REX/Shutterstock (9446337by)