A komáromi Podmaniczky Krisztina, azaz Kricky 2014-ben érte el első nemzetközi sikerét cukrász világversenyen, azóta folyamatosan a legjobbak közé tartozik a kulináris megmérettetéseken, írta a Kemma. 2022-ben a luxembourgi kulináris világbajnokságon saját magát is elkészítette cukorból.

A hölgy a februári stuttgarti kulináris olimpián versenyzett, ahol Forever young, azaz Örökké fiatal című alkotásáért cukrász artisztika kategóriában ezüstérmet nyert.

Kricky ezúttal egy harsányan nevető nénit és bácsit formázott meg. Nem maradt le a kompozícióról a tűzcsapot megjelölő kutya sem, ami visszatérő motívumnak mondható a cukrász tehetség alkotásain

– olvasható a portálon.

Podmaniczky Krisztina kricky cukrász

Fotó: Kricky Cakes & Airbrush Facebook

Nemzetközi sikerei Kricky 2014-ben és 2018-ban is aranyérmet hozott haza a luxembourgi kulináris világbajnokságról. 2016-ban a cukrász olimpián ezüstérmet szerzett, emellett egy világbajnoki ezüstérmet is magáénak tudhat. 2020-ban a stuttgarti kulináris olimpiáról arany- és bronzéremmel tért haza, ekkor egy idős, cirkuszi porondmestert és majmát jelenítette meg, valamint a Mikulást, akinek rossz napja van. 2022-ben a luxembourgi kulináris világbajnokságon saját magát is elkészítette cukorból, illetve húspultos bódét is megformázott, ekkor ezüst- és bronzérmet szerzett.

Forrás: Sokszínűvidék

Címlapkép: Kricky Cakes & Airbrush Facebook