A számok magukért beszélnek. A Pedagógusok Szakszervezete 2014-ben még 23.535 tagot számlált,  10 év alatt pedig rengetegen fordítottak hátat nekik, hiszen mostanra mindössze 5.200 tagjuk maradt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténél még siralmasabb a helyzet.  10 éve is alig 2.612-en voltak, mostanra épphogy 800 tagjuk maradt. Mindezt az oktatásban dolgozó mintegy 165 ezer pedagógus számával kell összevetni.

És ki tudja, a tagok között hány már nem aktív tanár lehet ott, ahol már a vezető se aktív tanár, hanem évek óta nyugdíjasként nyilatkozik a tanárok nevében – írja Rétvári Bence államtitkár a Facebook-oldalán.

A pedagógusok hátat fordítottak a szakszervezeteknek, mert a szakszervezetek hátat fordítottak a pedagógusoknak. Szinte elképzelhetetlennek tartottuk, de a saját szemünkkel láttuk, ahogy a pedagógus-szakszervezetek gáncsolják a pedagógusok béremelését. Ha nem a saját szemünkkel látjuk, talán el se hisszük. Mondjuk ki az igazságot: a szakszervezetek cserben hagyták a tanárokat és a baloldal pedagógus tagozatává váltak. Kár értük – zárja bejegyzését Rétvári Bence.

Címlapkép: Illusztráció / Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos pedagógusdemonstrációján Budapesten, a Kossuth téren 2019. november 30-án. MTI/Mónus Márton