Ezúttal Somos Andrástól tudhatta meg az ország népe – figyelem, balliberálisok! –, hogy Kaleta Gábor nem pedofil. Na, erre varrjanak gombot!

Az ATV-nek az utóbbi időben meglepően sok gondja akad a saját műsorvezetőivel. Somos András kedd reggeli megnyilvánulása miatt fegyelmi eljárást indított az ATV, a műsorvezetővel abban állapodtak meg, hogy amíg az eljárás tart, Somogyi nem szerepel a képernyőn.

A fegyelmi eljárásra azért került sor, mert a Szigorlat című vitaműsorban azt állította, hogy Kaleta Gábor nem pedofil. Somos András egy nappal később Facebookon közölte, hogy végleg otthagyja a televíziós szakmát. A műsorvezető kétszer is posztolt az üggyel kapcsolatban, első bejegyzésében elnézést kért, amiért rosszul fogalmazott a Kaleta-ügy kapcsán, mint írta, teljesen fölöslegesen:

„Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofil-bűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény. Elítélem a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását.”

Ma azonban, még mielőtt a pár napos fegyelmi eljárás lezárult volna, Somos a Facebook oldalán közölte, hogy az éjjel folyamán fájó szívvel hozott döntést, és felfüggeszti a televíziós tevékenységét.

Mint írta, 1995 óta párhozamosan két szakmában próbált maximálisat nyújtani, de most visszaütött a 7 éve tartó kettős terhelés, 2018 óta ugyanis ügyvédként is dolgozik. Somos tulajdonképpen ennek tulajdonítja, hogy súlyos hibát vétett a Szigorlat reggeli adásában. A teljes bejegyzés itt olvasható:

Somos elsősorban arra hivatkozott, hogy a jelenlegi közhangulatban – utalva ezzel a köztársasági elnök lemondását, és a múlt hét pénteki demonstrációt eredményező mentelmi-ügyre, melyben a pedofil bűncselekményben érintett K. Endre kapott felmentést – nem terhelheti az ATV-t, ezért inkább a távozás mellett dönt.

A vonatkozó adásrészletet egyébként, melyben az újságírók Márki-Zay Pétert vették körül, és vitatkoztak vele, itt lehet megtekinteni, az ominózus mondat 2 perc 15 másodpercnél hangzik el:

Az ATV műsorvezetői körül mostanában szokatlanul megszaporodtak a fegyelmi eljárások, négy hónap alatt ez már a harmadik eset volt, hogy a csatornának lépnie kellett.

Először Gajdos Tamás ellen indult eljárás, amiért nem jelent meg időpontban a stúdióban – mivel nem ez volt a Híradó műsorvezetője, ezért Gajdos Tamás távozott az ATV Híradójából – a külsős gyártásban készülő műsorokban azonban továbbra is szerepel. Azóta Gesztesi Máté személyében megtalálták Gajdos utódját is.

Tóth Géza ellen is késés miatt indult eljárás, de a műsorvezető rögtön elnézést kért, és végül nem érte komolyabb szankció a műsorvezetőt.

Promotions.hu

Kiemelt kép: Somos András / Facebook