A két politikus hasonlóképpen viszonyul a családi értékekhez, a vallásszabadsághoz, a szociálpolitikához és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának kérdéséhez – írja a Washington Times.

Megerősítést nyert a korábbi értesülés, miszerint Donald Trump volt amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezen a héten találkozni fognak Floridában. A Washington Times szerint a két erős vezető találkozása szimbolikus jelentőséggel is bírhat, ugyanis a kettejük vezetői szövetsége a világ színpadján képes lenne megállítani a woke ideológia előretörését.

A lap szerint jelenleg a világpolitika színterén csupán Donald Trump és Orbán Viktor karaktere emelkedik ki a mezőnyből.

Ebből adódóan mind a csodálók, mind pedig a kritikusok figyelmét is felkeltik. Bár a világ különböző sarkaiból származnak, a két vezető között akár a kormányzás terén, akár a politikájukban vagy akár a nemzetükre gyakorolt hatás terén sok hasonlóságot lehet felfedezni.

Mindketten ragaszkodnak a konzervatív értékekhez, különösen olyan kérdésekben, mint a hagyományos család és a vallásszabadság védelme, a progresszív szociálpolitikával szembeni ellenállás és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának elutasítása.

További hasonlóság, hogy mind  Trump, mind pedig Orbán kihasználta a hagyományos politikával szembeni széles körű elégedetlenséget, és az egyszerű emberek bajnokaiként tudtak fellépni, az elittel szemben. Az elitek által erőltetett woke ideológiával szemben is hasonlóképpen vették fel a harcot.

Kívülállóként mindketten egy korrupt intézményesítés ellen harcolnak, ez pedig mélyen rezonál a lakosság azon szegmenseivel, akik joggal érezhetik elhanyagolva magukat.

Kiemelt kép: MTI