Viccesnek tartja a baloldali önkormányzati képviselő a gyermek elleni nemi erőszakot, a kínzást és a gyilkosságot, miközben mindebben a Jobbik országos vezetése nem lát kivetnivalót.

Pedofil tartalmat közölt egy korábban általa szerkesztett kiadványban Fehér Zsolt váci baloldali önkormányzati képviselő. A lapban megjelent egyik írásban részletesen taglalták egy 12 éves kislány megerőszakolását, illetve egy prostituált megkínzását és megölését is. A baloldali képviselő egy percig sem tagadta, hogy a közreműködésével jelenhettek meg ezek az írások, de sem bocsánatot nem kért, sem lemondását nem helyezte kilátásba. Helyette csak annyit írt, hogy régen még vicces volt ilyen cikkeket megjelentetni.

Saját megfogalmazása szerint is egy „szennylap” szerkesztője volt Fehér Zsolt baloldali önkormányzati képviselő korábban, amely amatőr kiadványnak Arbo Nyúz volt a neve – írja a Vác Online. A lapban publikált szövegek között közzétett gyomorforgató részletességgel tálalt pedofil és egyéb aberrált fantáziálásokat.

A Pedofeeling című írás egy 12 éves váci kislány kirablásáról és megerőszakolásáról szól. A trágár és közönséges szóhasználatú cikk arról szól, hogy a szöveg narrátora hogyan csal lépre a pénztárcája elrablásával egy kiskorú lányt, akinek kihasználja a védtelenségét, és brutálisan megbecsteleníti. Egy másik cikk egy prostituált szadista, kegyetlen bántalmazásáról, nemi szervének megcsonkításáról, majd meggyilkolásáról szól naturális részletességgel.

Fehér Zsolt korábbi főszerkesztő ma önkormányzati képviselőként a váci önkormányzat gyerekekért, oktatásért és szociális ellátásért is felelős emberi kapcsolatok bizottságát vezeti, valamint vármegyei önkormányzati képviselő is.

A jobbikos politikus közösségi oldalán egy pár nappal ezelőtti posztban is beismerte, hogy ő volt a kiadvány főszerkesztője, bocsánatot ugyan nem kért, helyette azzal mentegette magát, hogy ezek szerinte vicces, humoros tartalmak.

Ami a maga idejében röhögni volt jó, mára világraszóló botrányért kiált – írta Fehér Zsolt a pedofil cikk kapcsán.

Imre Zsolt, a váci Fidesz polgármesterjelöltje a Fidesz és a KDNP váci szervezeteivel együtt lemondásra szólította fel Fehér Zsolt korábbi főszerkesztőt, jelenleg jobbikos képviselőt és az őt évek óta védő Matkovich Ilona baloldali polgármestert.

A két éve húzódó botrány legutóbbi fejleményei kapcsán felidézte, hogy Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke felhívta a Jobbik elnökségének több tagját, Gyöngyösi Mártont, a párt elnökét, Z. Kárpát Dániel alelnököt és Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettest is.

Gyöngyösi Márton telefonbetyárkodással vádolta a Fidelitas elnökét, ami önmagában is vérlázító egy üggyel kapcsolatban. Z. Kárpát Dániel és Potocskáné pedig azt ígérték, hogy ki fogják vizsgálni az ügyet. Ezzel szemben azóta semmilyen információt nem kaptak arra vonatkozólag, hogy a Jobbik országos vezetése ezzel a témával érdemben foglalkozott volna.

Mint elmondta, Matkovich Ilonát, Vác független polgármesterét már két évvel ezelőtt egy lakossági fórumon megkérdezte a Fidesz helyi elnöke, hogy mi a véleménye arról, hogy az emberi kapcsolatok bizottságát vezető jobbikos elnök néhány éve még pedofil tartalmú szennylapot szerkesztett. Matkovich Ilona meglepő módon azt mondta, hogy ezzel nem kíván foglalkozni, őt nem érdekli, ami Fehér Zsolt múltjában történt – idézte fel a helyi fideszes politikus. Mint mondta,

ez is jól mutatja, hogy a baloldalon semminek sincs következménye.

Ezek az ügyek viszont nem évülnek el – hangsúlyozta Imre Zsolt. Mint mondta, aki húsz évvel ezelőtt ilyen tartalmú szennylapot szerkesztett, méltán számíthat arra, hogy előbb-utóbb számon fogják kérni.

A helyi Fidesz pedig legalább arra számított, hogy bocsánatot fog kérni a baloldali politikus, ami azóta sem történt meg. Imre Zsolt határozottan kikötötte, hogy nem lehet képviselő olyan ember, aki számára a pedofil szövegek nem visszataszítók, hanem viccesek. Nem méltó a város vagy a vármegye képviseletére, akiben az emberi jóérzés minimuma sincs meg.

Azonban Fehér Zsolt részéről felér egy beismeréssel az a nyilatkozata, amelyben közölte, hogy nem indul újra a következő választáson – értékelt a helyi fideszes polgármesterjelölt. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy a botrányba keveredett baloldali politikus azzal indokolta visszavonulását, hogy „nemtelen politikai támadások” érték.

Ugyanígy lemondásra szólította fel a helyi Fidesz Matkovich Ilona polgármesterrel együtt a helyi baloldali frakcióit is, mivel már két éve asszisztálnak Fehér Zsolt közéleti szerepléséhez.

Az évek óta tartó eltussolás hátterében vélhetően egy koalíciós alku állhat, amely azonban nem ment fel senkit sem erkölcsileg, sem politikailag egy tarthatatlan álláspont felelőssége alól – értékelt Imre Zsolt.

Az pedig külön ellentmondásos, hogy mindezek után Matkovich Ilona részt vett a pedofíliaellenesség jegyében tartott demonstráción.

Magyar Nemzet

Borítókép: Fehér Zsolt viccesnek tartja az undorító tartalmakat
Forrás: Facebook/Szabó Csaba