Gyújtogatást, robbantásokat helyeztek kilátásba.

Toroczkai László az egyik orosz portálnak azt mondta, bocsánatkérést követelnek tőle az „ukrán terroristák”, pedig valójában csak félreértették a Kárpátaljával kapcsolatos álláspontját.

A Mi Hazánk frakció képviselői az elmúlt időszakban többször kaptak halálos fenyegetéseket az ukrán radikálisoktól – ezt az orosz Ria tudta meg Toroczkai Lászlótól.

A frakcióvezető szerint az ukrán ultrák és a Fan at War szervezet tagjai azt írták, felgyújtják az irodájukat, felrobbantják az autójukat és más megtorló eszközöket alkalmaznak.

A radikálisok azt követelik, hogy a Mi Hazánk kérjen bocsánatot az ukrán néptől, amiért Kárpátalja annektálására szólított fel.

Toroczkai leszögezte, az „ukrán terroristák” félreértették az álláspontját, hiszen Magyarország nem akarja elfoglalni Kárpátalját, és mielőbbi békét szeretne.

A politikus hangsúlyozta, nem fenyegetik az ukrán népet, a párt programjában mindössze az 1991-es kárpátaljai népszavazás legitimitásának elismerése szerepel, amely kimondta, hogy a régió autonómiát kapott Ukrajnán belül.

Mandiner.hu

Borítókép: Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetõje 
Forrás: MTI/Máthé Zoltán