Sokat dolgoztunk ezekért az helyezésekért, és külön öröm, hogy csapatban is emlékezetes Eb-szereplés volt – mondta Fekete Miklós, a magyar erőemelő-válogatott szövetségi kapitánya.

Több éremmel zárta a magyar erőemelő-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságot. A sportági szövetség tájékoztatása szerint a Velika Goricában megrendezett kontinensbajnokságon a 83 kilogrammosoknál a nigériai születésű, magyar színekben versenyző Enahoro Asein megnyerte a felhúzást, emellett összetettben bronzérmes lett.

A nőknél Rozsnyai-Kovács Aletta fekvenyomásban szerzett Eb-aranyat.

A 93 kilogrammos mezőnyben P. Nagy Bálint begyűjtött egy fogásnemi ezüstöt, miután fekvenyomásban végzett másodikként. Ugyanebben a súlycsoportban Temesvári Tamás a B-csoportból az összetett hetedik helyre küzdötte fel magát úgy, hogy 777,5 kilogrammos összetett országos csúccsal zárt.

Budai Kristóf a 120 kilogrammos kategóriában két fogásnemi érmet (guggolásban ezüst, felhúzásban bronz) szerezve éppen csak lemaradt összetettben a dobogóról, miután negyedik lett. Ugyancsak a 120 kilósoknál Bereczki-Király Szilárd is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő fekvenyomásban lett bronzérmes.

„Sokat dolgoztunk ezekért az helyezésekért, és külön öröm, hogy csapatban is emlékezetes Eb-szereplés volt, hiszen a férfiak a hatodik, a nők pedig a tizenharmadik helyet szerezték meg. Ezek a sikerek lendületet adnak a folytatáshoz. Júniusban világjátékok-kvalifikációs világbajnokság lesz Litvániában, nagyon készülünk arra a világversenyre is”

– mondta Fekete Miklós szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az elmúlt években érezhető fejlődést emelte ki.

„Azt már egy ideje érezzük, hogy erőemelésben egyre jobb a válogatott keret, de egy-egy világverseny remek visszacsatolásnak számít. Elnézve a mögöttünk lévő kontinensbajnokságot, büszkék lehetünk az eredményekre”

– tette hozzá az elnök.

MTI