A finn evangélikus egyház húsz jeles alakja írta alá azt az állásfoglalást, amely ellenzi az egyház azonos nemű párok templomi megáldását engedélyező hivatalos döntését.

Szerda délután a finn evangélikus egyházi élet húsz jeles tagja, köztük Niilo Räsänen, a Biblia-per főszereplője, Päivi Räsänen volt belügyminiszter férje látta el kézjegyével azt az állásfoglalást, amely tiltakozik az északi lutheránus egyház hivatalos döntésével. Az ügy előzménye, hogy a Finn Evangélikus Egyház püspöki kara hivatalos javaslatot tett az azonos nemű párok hivatalos templomi megáldásának engedélyezésére, bár azt minden esetben a lelkészek lelkiismereti szabadságára bíznák, hogy vállalják-e ezt a szolgálatot.

Az aláírók hangsúlyozzák:

az Újszövetség tanítása teljesen világos a házasság intézményével kapcsolatban (is), miközben az is egyértelmű bibliai tanítás, hogy a homoszexualitás nem Isten akarata, a vonzalom megélése pedig bűn. Mivel pedig a Bibliában egyetlen részt sem találhatunk, amelyben Isten jóváhagyná a homoszexualitást, egyetlen keresztény ember sem veheti a bátorságot, hogy áldást közvetítsen a bűnre

– hívják fel a figyelmet.

Hangsúlyozzák ugyanakkor azt is, hogy azok az emberek, akik a homoszexualitás kísértésével, ilyenfajta vágyakkal küzdenek a hétköznapjaikban, semmivel sem bűnösebbek, mint bárki más. Szükséges, hogy a keresztények támogassák őket és bátorítsák arra, hogy biblikus életet éljenek.

Olyan időben, amikor az egyház elhagyja a házasságról szóló bibliai tanítást, nem a hibás példa követésére, hanem szilárd elköteleződésre van szükség, vallják az aláírók. Leszögezik, miközben nem tartják helyénvalónak az azonos nemű párok megáldását, sőt, az ilyen kapcsolatokban való részvételt sem, elvárják az egyházban szolgálóktól, hogy a helyes, bibliai értelmezést vallják magukénak és azt kövessék.

Elutasítjuk azokat a tévtanítókat és tévtanításokat, amelyek a Bibliával szemben tanítanak a házasságról 

– írják.

teljes cikk az Axióma honlapján olvasható.

Fotó: Alexandra Koch / Pixabay