„Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom” – írta a 444 megkeresésére a volt igazságügyi miniszter.

A Soros-blog megkeresésére Varga Judit az alábbi választ adta:

„Tisztelt Kaufmann Balázs! Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt,

korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom.

Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit”

Magyar Péter, Varga Judit exférje vasárnap este írt arról az oldalán, hogy egy 2020 decemberi veszekedés miatt családon belüli erőszakkal fogják megvádolni. Erről a vitáról egy rendőrségi jelentés is készült, amiben Magyar Péter szerint az áll, hogy erőszakosan lépett fel a feleségével és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben.

„Egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek”

– írta az esetről Magyar.

Szerinte az erről készült jelentés „tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll”. Miután megjelent a bejegyzése, Varga Judit megtörte a lemondása óta tartó hallgatását, és megosztott egy kapcsolati erőszakról szóló videót, amihez azt írta:

„Mindig van kiút.”

Másnap a HVG megírta annak a rendőri jelentésnek néhány részletét, amelyre Magyar Péter vasárnap esti Facebook-posztjában utalt. Ez a dokumentum 2020 végén született a cikk szerint, pár héttel azelőtt, hogy a Blikk címlapján állította, vége Varga Judit miniszter és a Diákhitel Központot vezető Magyar Péter házasságának, amit aztán mindkét fél tagadott. Csak ezután két évvel jelentették be, hogy házasságuknak vége. A jelentés egy heves, indulatos veszekedést ír le, a dokumentumban nincs szó tettlegességről, a cikk szerzőinek tudomása szerint az ügyben nem indult eljárás.

Kiemelt kép: Varga Judit/Facebook