A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek – írták a rendőrség honlapján.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt március 24-én kora délután.

Az eddigi adatok szerint egy raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van – írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5-tel versenyző páros hajtott a nézők közé az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, mint írják, a négy halálos áldozat mellett több tucat sérült is lehet.

Úgy tudják, az áldozatok között egy gyermek is lehet.

Az Arrabona Rally Klub Facebook-oldalán az olvasható, jelenleg folyik a sérültek ellátása, a későbbiekben pontos információkkal jelentkeznek. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára, és emiatt leállították a futamot.

A Kemma.hu megszólaltatott egy szemtanút, aki elmondta, az autó nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű emiatt vált irányíthatatlanná, és sodorta el a közelben álló embereket.

Az RTL.hu videót mutatott be a balesetről, amelyen az látszik, ahogy a sofőr elveszti uralmát a jármű fölött, és a nézők közé csapódik autójával:

A tragédia után folyamatosan érkeztek a mentőautók és mentőhelikoptereket is vezényeltek a baleset helyszínére. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője, Sebő Katalin közölte:

a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

Négy ember életét nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba.

Legutóbb 2023 augusztusában történt tragédia egy raliversenyen, amikor a 29. Veszprém Rallye, a HUMDA országos bajnokság negyedik futamán a Nemes Csaba–Nemes Richárd-kettős autója fának csapódott. A 47 éves pilóta, Nemes Csaba életét vesztette, navigátora, a testvére túlélte a balesetet.

Kiemelt kép: Életveszélyre figyelmeztető felirat gumiabroncsokon az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Az első információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a raliversenyen egy jármû eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott Lábatlan és Bajót között. MTI/Bodnár Boglárka