A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergő és a DK hegyvidéki elnöke, Élő Norbert azon vitatkozik, hogy melyikük pártja dolgozik jobban a Fidesz győzelmén, miközben váltig állítják, hogy a másik az. Mindkettejük szerint a másik hazudik – ember legyen a talpán, aki igazságot tud tenni.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke nem sokáig örülhetett a XII. kerületi előválasztási győzelmének, ugyanis a DK hegyvidéki elnöke, Élő Norbert máris nekiment – Kovács Gerely elmondása alapján.

Ugyanis a Kutyapárt polgármesterjelöltje azt írta közösségi oldalán, hogy Élő Norbert a momentumos Farkas Csabát támogatta az előválasztáson – „aminek feltehetőleg szerepe volt gyenge eredményében” –, viszont mióta elbuktak, azóta a Fidesz győzelmén munkálkodik, valahogy így:

• „Először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, ami valóban vicces lenne, ha azt egy DK-s vezetné.

• Aztán átállt zsaroló módra, és elkezdte tolni, hogy ha nem indulhatnak a megbeszéltek ellenére ők 4 körzetben, akkor a DK majd elindul a Kutyapárt ellen minden egyéni körzetben.

• Aztán jött, hogy ne induljon a Kutyapárt Óbudán meg Újpesten meg a VII. kerületben, mert különben összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken.”

Kovács Gergely szerint őket nem lehet zsarolni, úgyhogy a DK úgy döntött, elindul az összes olyan egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt is. Egyelőre az MSZP támogatásával, mert mindenki más kihátrált mögülük.

A társelnök politikai ellenfeleivel kapcsolatban azt mondta, hogy „az elmúlt öt évben semmit nem csináltak a kerületi testületben”, de „most hirtelen aktivizálódtak, hogy legalább valami kárt tudjanak okozni, ha már dolgozni nem sikerült.” Úgy összegzi a történteket, hogy így izgalmasabb lesz a választás „és nagyobb dicsőség lesz egyszerre legyőzni Orbán és Gyurcsány csapatát”.

Élő Norbert is reagált

„Friss posztjában a Kutyapárt elnöke azt próbálja – sajnos már csak nem is viccesen – elhitetni, hogy én és a DK lehet az akadálya annak, hogy sok év után ne fideszes vezetése legyen a XII. kerületnek. Ez nem igaz”

– kezdi Élő Norbert közleményében.

Mint fogalmazott, a Kutyapárt–Momentum-paktumról a DK nem tudott, tehát nem is köti őket semmi hozzájuk. Szerintük pont, hogy a Kutyapárt fogja segíteni a Fidesz győzelmét azzal, hogy ellenjelölteket állít a közös ellenzéki aspiránsokkal szemben, „miközben korábban ennek az ellenkezőjét nyilatkozták”.

Szerinte ők akarják legyőzni a Fideszt, míg az MKKP csak az ellenzéket, ezért állítanak ellenjelölteket ott, ahol nem az ő emberük indul a választáson a polgármesteri posztért.

Láttuk, hogy a Kutyapártban működik az »akinek ellenvéleménye van, az inkább ne jöjjön el a taggyűlésre« típusú mentalitás, de a többi ellenzéki párt a kerületben ezt a működést nem fogadja el

– mondta Élő.

Kiemelt kép: Fotó: MTI/Mohai Balázs