Ilaria Salis levélben fordult követőihez, amiben elmagyarázta, hogyan döntött az EP-képviselői jelöltség elfogadása mellett.

A Corriere della Sera online cikkben közölte Ilaria Salis levelét. Az írásban Salis megköszönte az olasz embereknek, a barátainak és ismeretlen embereknek is azt, hogy kiálltak mellette, és támogatták, „anélkül, hogy közömbösek lettek volna a megrázó történet iránt, amelynek, én vagyok a főszereplője több mint egy éve”.

„Nem az a célom, hogy megússzam az eljárást, amelyben megvádoltak, hanem az, hogy az alapvető jogokat, az arányosság elvét és az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva védekezzem a perben.

Tudom, hogy nem vagyok egyedülálló vagy kivételes. Szerencsém volt, hogy nem felejtettek el, de hasonló igazságtalan helyzetek mindennaposak Európa különböző országaiban.

Emiatt álmatlan éjszakák és hetek gyötrelmes töprengése után úgy döntöttem, hogy elfogadom az EP-képviselő jelöltséget.

Hogy felhívjam a nekem szánt figyelmet más emberekre is, akik ugyanabban a helyzetben vannak, mint én, és hogy átalakítsam a szerencsétlen történetemet az alapvető jogok védelme szempontjából építő jellegűvé” – írta Salis.

Mandiner.hu

Borítókép: A magyarverő antifa a bíróságon
Forrás: Magyar Nemzet/Bach Máté