Gyurcsány Ferenc újabb olyan homályos bejegyzéssel jelentkezett a Magyar Péter-jelenséget boncolgatva, amelyben konkrétan ugyan nem említi meg a Tisza Párt alelnökét, de sejtelmesen utal a személyére. Egy rejtélyes „Eljött Ember Fiáról” írt, akit „csurgó nyállal kell imádni”, és akinek szerinte nem lehet ellentmondani.

Aki ellentmond neki, az vagy azért teszi, mert fél az igazságtól, vagy mert a Fidesz, esetleg a DK embere

– írta Gyurcsány arról, szerinte hogyan gondolkodik Magyar Péter azokról, akik nem értenek vele egyet.

A DK elnöke szerint aki kérdezni mer Magyartól, „az rögtön Rogán emberévé válik”. Sőt, mint írta, szerinte a Tisza Párt alelnökét csak a „gyönyörűségtől elalélva imádni” lehet,

közben esetleg csurgó nyállal bólogatni szabad, sőt ez az elvárás

– véli Gyurcsány Ferenc.

A politikus a posztjában a „messiásjelenségre” rácsatlakozva egyenesen az „Eljött Ember Fiának” nevezte Magyar Pétert, aki szerinte nem tűri a személyét illető kételkedést. Ezen a ponton a DK elnöke, vélhetően utalva korábbi olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre és politikai vezetőkre, akik aztán elbuktak – mint például Márki-Zay Péter, Jakab Péter vagy Vona Gábor –, azt írta:

Évszázadonként, ha születik ilyen ember – mutatja önmagát. Bár ahogy látom, akkor ez most egy nem átlagos évszázad. Többet látok. Vagy csak szemorvoshoz kellene menni? Szemorvoshoz?

– zárta sorait.

A teljes cikk az Indexen olvasható

Címlapkép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a DK, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek által szervezett Tavaszi gyülekezõ Miskolcon címû rendezvényen az Ady Endre Mûvelõdési Házban 2024. április 17-én. MTI/Vajda János