A Külügyminisztériumot ért állítólagos orosz hackertámadásból kirobbant ügyben a 444.hu Szijjártó Péterrel készített videós interjút, a beszélgetést a Fidesz is rögzítette. Az online lap verziója már ismert, most pedig a kormánypárt közzétette az interjú vágatlan verzióját, amelyből kiderül, hogy mi hangzott el az eredeti beszélgetésen.

A Külügyminisztérium rendszerét ért 2022-es állítólagos orosz hackertámadások miatt az ellenzéki politikusok Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lemondását követelik, sőt az aHang petíciót is indított annak az érdekében, hogy a minisztert lemondassa. A petíciót már több mint tízezren írták alá.

Szijjártó Péter reagált is a témával újból előálló 444.hu videójában, ahol azt mondta, hogy számos formája van a beavatkozási kísérleteknek, a kérdés csak az, hogy ezeknek egy kormány ellenáll-e, és fenntartja-e a szuverén politikáját, vagy nem.

Mi ellenállunk minden beavatkozási kísérletnek, független attól, hogy az milyen formában valósul meg. Fenntartjuk a szuverén politikánkat, csak és kizárólag a nemzeti érdek alapján cselekszünk

– jelentette ki a tárcavezető.

Vágatlan verzióban

A Fidesz a TikTokon közzétette a Szijjártó Péterrel készült 444.hu-s interjú vágatlan verzióját. A beszélgetésben az is elhangzik, amikor a riporter arról kérdezi a külügyminisztert, hogy „ismeri-e azt a tervet, amelyet a kollégái írtak arról, hogy hogyan lehetne valóban biztonságossá tenni a külügynek a rendszerét?”

Miért, az is megvan önnek?

– kérdezte Szijjártó Péter, majd a riporter pozitív megerősítésére megkéri, hogy azt se vitassák meg, mert nemzeti érdekeket és jogot is sért. A miniszter megkérdezte, hogy melyik titkosszolgálat adta ki az információkat. Szijjártó Péter itt szakította meg a beszélgetést azzal, hogy a portált valószínűleg olyan titkosszolgálati intézmények segítik olyan információkkal, amelyek nem nekik íródtak, és semmi közük hozzá.

A teljes felvétel alább tekinthető meg:

@fidesz_huSzijjártó Péter: akkor nézzük meg vágatlanul is a 444 interjút és ne legyünk naivak, ha egy kormány szuverén, akkor azt minden irányból támadják. Ebben csak egy dolog állandó, a balliberális média mindig választási kampányban támad a legjobban és a leggátlástalanabb eszközökkel. Nekünk nemzeti érdekeink vannak, nekik megrendelőik (a kérdés vajon vannak-e köztük titkosszolgálatok?)♬ eredeti hang – Fidesz – Fidesz

Index

Kiemelt kép: Pixabay