A kert latin neve Rosarium Virginis Mariae (Szűz Mária Rózsafüzére), de fordítható rózsakertként is, amely II. János Pál pápa 2002-ben kelt körlevelének is emléket állít.

Már Pünkösd előtt virágba borult és teljes pompájában tündököl a kecskeméti Boldogasszony Rózsakert a Katona József Gimnáziummal szemben, írta a hiros.hu.

A romantikus és szakrális pihenőhely most a város legszebb és legillatosabb parkja, ugyanis több ezer virág bontogatja szirmait.

Bár minden évszakban érdemes kilátogatni a belváros peremén lévő Boldogasszony Rózsakertbe, májusban mutatja a legszebb arcát.

Ez a világ egyetlen élő rózsafüzére, amely bemutatókert is. A kert latin neve Rosarium Virginis Mariae (Szűz Mária Rózsafüzére), de fordítható rózsakertként is, amely II. János Pál pápa 2002-ben kelt körlevelének is emléket állít. Ebben egészítette ki a három rózsafüzért a világosság rózsafüzérével.

A kerítés mellé beültetett futórózsák a négy rózsafüzért szimbolizálják, köztük az Éden Rose rózsaszín girlandjai jelképezik a miatyánk imádságát. A kerítést díszítő virágok közötti képek a Betlehemi Csillag történetét szemléltetik.

A kert többi rózsáját sem esztétikai szempontok alapján ültették. 1947-ben a rózsakert helyén kezdték el építeni a Tűzharcosok Örökimádó Templomát. Ez egy gyönyörű két tornyos épület lett volna, az 50-es években azonban politikai okokból lebontották.

A kertben rózsákból nőttek újjá a templom falai, ahol most a kereszt áll, ott volt a templom lépcsője. A középen álló hajóorr Don Bosco álmát jeleníti meg a rózsakertben.

Kiemelt kép: Facebook/Szakács-Sovács Réka