Csak a szokásos: emberi méltóságában alázott meg több millió választópolgárt a Tisza párt alelnöke, akiknek a szavazatát szeretné elnyerni. Érdekes koncepció…

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Magyar Péter egy utcai fórumon kihaló állatfajtának nevezte a fideszeseket.

A politikus a tiszaföldvári fórumán mondta ezt, ahol úgy fogalmazott beszéde egy pontján:

Mostanában már ciki fideszesnek lenni, kihaló állatfajta.

Mindeközben Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a minap azt üzente Magyar Péternek: „Te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz.” 

Magyar Péter korábban is tett botrányos kijelentéseket és a fenyegetőzés sem áll távol tőle. Azt is mondta korábban, hogy június 8-án a Hősök terén nem lesznek békések, azt a tömeget nem lehet majd megállítani.

De nem csak Magyar Péter, hanem a kollégái is személyeskedő, fenyegető kijelentésekről híresek. Magyar egyik fontos háttérember, aki a párt „operatív tisztjeként” segíti a rendezvények, tüntetések, utcai fórumok szervezését, Radnai Márk, a Jobbik korábbi kommunikációs igazgatójának, Radnai Lászlónak a fia. Radnai Márk filmrendező például 2015-ben durván megfenyegette Koltai Tamás színikritikust, aki állítólag többször leszólta már Radnai munkáját:

„Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád, hogy kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad.

Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”

A Tisza párt egyik európai parlamenti képviselőjelöltje, Kollár Kinga sem fogta vissza magát, amikor 2022-ben agymosott népnek nevezte a magyarokat egy Facebook-bejegyzésében. A gyalázkodó, sértő kijelentések Márky-Zay Pétertől sem álltak távol, aki odáig merészkedett anno, hogy

trágyával etetett, sötétben tartott gombákhoz hasonlította a kormánypárti szimpatizánsokat, de elhangzott az is, hogy ostobák és aberráltak.

A vidéki embereket is mélyen sértő kijelentéseket tett a hódmezővásárhelyi polgármester, például azt állította, hogy ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Kiemelt kép: Nagy Bogi/Index