Az életfát ábrázoló, 167 négyzetméteres textil 64 magyar tájegység hímzési motívumait felhasználva készül a Kárpát-medence számtalan pontján. A teátrumban június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a nagyfüggönybe minden regisztrált vendég belehímezhet.

A Nemzeti Színház kedden 11 órától ad otthont az eseménynek – olvasható a teátrum honlapján. Mint felidézik, Vidnyánszky Attila, a színház vezérigazgatója felkérésére Kustán Melinda textiltervező iparművész 2019-ben alkotta meg koncepcióját a színház új nagyfüggönyének megtervezésére és kivitelezésére.

Az életfát ábrázoló, 167 négyzetméteres textil 64 magyar tájegység hímzési motívumait felhasználva készül a Kárpát-medence számtalan pontján. A készülő nagyfüggönybe a nemzeti összetartozás napján nemcsak a munkafolyamatban már részt vevő hímzőasszonyok, hanem a Nemzeti Színház művészei, dolgozói és minden regisztrált vendég belehímezhet. Időpont foglalására a színház honlapján van lehetőség.

Nemzeti-Színház-függöny

Résztvevõk a Nemzeti Színház életfát ábrázoló, 167 négyzetméteres, 64 magyar tájegység hímzési motívumait felhasználva készülõ új színházi függönye mellett, a színházban 2024. június 4-én. A készülõ nagyfüggönybe a nemzeti összetartozás napján a színház mûvészei, dolgozói és minden regisztrált vendég belehímezhetett.
MTI/Balogh Zoltán

Aki kedden a Nemzeti Színházba látogat, betekintést kaphat az öt éve zajló, összetett képzőművészeti-logisztikai munkálatokba. 11 órakor a projektet bemutatják az érdeklődőknek, akik ezt követően a regisztrációkor kiválasztott időpontban bekapcsolódhatnak a munkába.

A hímzőasszonyok az eseményt követően kulisszajáráson vesznek részt, majd megtekintik a Tizenhárom almafa című, Wass Albert azonos című műve és korabeli dokumentumok alapján Vidnyánszky Attila által rendezett előadást – olvasható a honlapon.

MTI

Címlapkép: Résztvevõk a Nemzeti Színház életfát ábrázoló, 167 négyzetméteres, 64 magyar tájegység hímzési motívumait felhasználva készülõ új színházi függönye mellett, a színházban 2024. június 4-én. A készülõ nagyfüggönybe a nemzeti összetartozás napján a színház mûvészei, dolgozói és minden regisztrált vendég belehímezhetett.
MTI/Balogh Zoltán