David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete vacsorára és beszélgetésre hívta rezidenciájába Osváth Zsoltot, Lilut (azaz Kovalcsik Ildikót), Oláh Ibolyát és Tamáska Gabriellát is a Budapest Pride kezdetének apropóján hétfőn. A diplomata rendszeresen meghívja vacsorára „Magyarország legnépszerűbb és legtehetségesebb szabályszegőit”: hazai zenészek, influenszerek egy csoportját. Járt már nála többek között Azahriah, a Puskás-Dallos házaspár és a Pamkutya-duó is.

Az Index szúrta ki David Pressman posztját:

Daniel és én megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Budapest Pride kezdetének megünneplésére prominens szövetségeseket és támogatókat üdvözölhettünk a rezidenciánkon egy vacsorával egybekötött beszélgetésre– írta kedden megosztott Facebook-bejegyzésében David Pressman.

A nagykövetség közösségi oldalán a nagykövet megemlékezett arról, hogy a tavalyi évben ugyanígy a júniusi Pride-hónap alkalmából fogadott magyar, az LMBTQ-közösséghez tartozó neves vendégeket, köztük Árvai Pétert, a Prezi társalapítóját, Ungár Pétert, az LMP elnökét, Kocsis Tibort és WhisperTont is.

Petőfi Sándor Szabadság, szerelem! című verse óda a szabadsághoz és a szerelemhez – amelyek mellett talán még soha nem volt fontosabb kiállni.

Ebben a hónapban – ahogy minden hónapban – az Egyesült Államok büszkén áll ki Magyarország bátor LMBTQI+ közössége mellett a szabadságért és egyenlőségért folytatott harcában– fogalmazott a tavalyi Budapest Pride megnyitóról szóló bejegyzésében a nagykövet, aki a kifeszített molinóról is megosztott egy fotót.

David Pressman amerikai nagykövet lilu

Fotó: Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége facebook

David Pressman rendszeresen meghívja vacsorára a neves hazai zenészeket, influenszereket. Tavaly decemberben vendégül látta többek között Azahriaht, a Blahalouisianát, az Ivan and the Parazolt és a Margaret Islandet is. A találkozás után a nagykövet akkor „Magyarország legnépszerűbb és legtehetségesebb szabályszegőinek” nevezte vendégeit a közösségi oldalán.

Címlapkép: Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége facebook