Valakinek nagyon nem tetszett az UEFA-nál, hogy Rossi bírálta a holland bíró teljesítményét.

A szerda esti német-magyar mérkőzés után is beszédtémát szolgáltat a holland játékvezető, Danny Makkelie több vitatható ítélete, az európai szövetség azonban mindezekről tudomást sem vesz. Mi több, az UEFA cenzúrázta Marco Rossi bíráló szavait.

Az első német gólt egy mérkőzést befolyásoló hiba előzte meg, ugyanis a holland játékvezető, Danny Makkelie még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését, miután Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt, s az ezt követő kavarodás után született a házigazda vezető találata. A meccs végén a mieinknél elmaradt egy büntető Emre Can kezezése miatt.

Véleményes gól után, nagy csatában maradtunk alul az Eb-házigazda ellen

Mindeközben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján semmit sem írnak a vitás esetről, ami az onnan tájékozódók számára tehát olyan, mintha meg sem történt volna. Az UEFA így foglalta össze a végeredményt nagyban befolyásoló ítéletet:

„Úgy tűnt, Orbán kezeli a helyzetet, de aztán elesett, Németország pedig átvette a vezetést, miután Gündogan visszajátszotta a labdát Musialának, aki közelről betalált, és ezzel ő az első játékos, aki már két gólt szerzett az Eb-n.”

Vagyis az UEFA szerint a magyar csapat 186 centis, közel 90 kilós védője csak úgy magától elesett.

Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Marco Rossi szövetségi kapitány is dühös volt a mérkőzés után, az olasz szakember pedig a németek szabálytalan góljáról elmondta őszintén a véleményét, mondván az ahogy a németek nyertek az tisztességtelen volt.

Szoboszlai: Visszajutottunk oda, hogy magyarként matekoznunk kell

Érdekes módon az UEFA oldalán kiszedték Rossi nyilatkozatából azt a részt, ahol a játékvezető ténykedéséről beszélt.

„Követtünk el néhány hibát, de ez előfordul a futballban, lehet hibázni. Főleg, ha olyan csapatok, mint Németország és más világklasszis csapatok jobban játszanak, mint mi. Korábban is mondtam, hogy Németország a legnagyobb esélyes az Eb-n. Az előző meccsez képest dolgoztunk a taktikánkon és a hozzáálláson, a játékosaim pedig elég jól reagáltak, és büszke vagyok a teljesítményükre. Németország ellen nem szégyen kikapni. Néhány pillanatban szerencsétlenek voltunk” – olvasható Rossi nyilatkozta az UEFA honlapján.

Egészen döbbenetes, hogy az európai szövetség hogyan söpörte a szőnyeg alá a holland bíró erősen kifogásolható döntését – lényegében úgy csinált, mintha meg sem történt volna.

Origo.hu

Borítókép: Marco Rossi szövetségi kapitány 
MTI/Illyés Tibor