Erre a gólra vártam, mióta a fiam futballozni kezdett – nyilatkozta a skótok elleni, hihetetlen győzelem után Csoboth Kevin édesapja, Csoboth Róbert.

„Ötéves kora óta játszik, és azt gondolom, ezzel a góllal koronázta meg mindazt a menedzselést, azt a támogatást, amivel a kezdetektől igyekeztünk segíteni őt. Ezért a mai estéért megérte tizenkilenc évet dolgozni. Nagyon büszkék vagyunk” – tette hozzá a boldog édesapa azt követően, hogy Csoboth Kevin a 100. percben győzelmet érő gólt lőtt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

És, hogy mit mondott a győztes gól szerzője a meccs után az otthonról szurkoló szüleinek?

„Az első két mérkőzésen ott voltunk a stadionban, de a harmadik találkozóra babonából nem mentünk ki, mert az Újpestben is akkor szerezte ebben az idényben a hét gólját, amikor nem voltunk ott a meccsein.

A lefújás után nagyon visszafogott volt, alighanem még sokkhatás alatt volt, és ő sem fogta fel mindazt, ami történt. Felhívott, és csak ennyit kérdezett: »Apa, örültök?« Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat” – mesélt arról az apa, hogy mit mondott nekik Kevin.

„Amikor az első helyzeténél a kapufára lőtte a labdát, nem hittem el, hogy nincs egy kis szerencséje. Régen lelkileg megtörték az ilyen szituációk, amikor kihagyott egy gólhelyzetet. Most viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a gólnál higgadt tudott maradni.

Hihetetlen, hogy most ugyanúgy együtt örülhettek egy gólnak Szoboszlai Dominikkal, már a válogatottban, mint tíz évvel ezelőtt a Főnixben

(Csoboth Kevin egy idényben, a 2014–2015-ös kiírásban volt a Főnix labdarúgója, az U15-ös bajnokságban játszott ekkor, 24 bajnokin 37 gólt szerzett – a szerk.).

Az is hihetetlen, hogy idáig eljutott azok után, hogy két éve még a Fehérvár kölcsönjátékosaként az NB II-es Szegedben szerepelt. Nagyon jó döntés volt Újpestre szerződnie, ahol mindenkitől, beleértve a szurkolókat is, megkapta a bizalmat, a türelmet, és ugyanez a helyzet a válogatottnál is, és ahogy Újpesten, most már a nemzeti csapatban is meg tudta valamelyest hálálni ezzel a góllal a szurkolók szeretetét.”

Hihetetlen győzelem a 100. percben!

Csoboth Kevin nem mellékesen a napokban, június 20-án töltötte be a 24. életévét, tehát mondhatjuk azt is, meglepte magát a születésnapja alkalmából ezzel a góllal, amely egyébként a 10. meccsén az első találata volt a nemzeti csapatban.

Nemzeti Sport

Borítókép: A győztes gólt szerző Csoboth Kevint (k) köszöntik cspattársai a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen 
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd