A játékosnak eltört az arccsontja, de már túl van a veszélyhelyzeten.

Több szempontból is drámai meccsen van túl a magyar labdarúgó-válogatott, amely a hosszabbítás tizedik percében szerzett góllal győzte le 1-0-ra Skóciát az utolsó csoportmeccsén az Európa-bajnokságon vasárnap este.

Varga Barnabás sérülése nagy riadalmat okozott a stuttgarti stadionban, ponyvával takarták el az ápolás közben.

Hihetetlen győzelem a 100. percben!

A lefújás pillanatában annyit lehetett tudni, hogy eszméleténél volt és kórházba szállították.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Sallai Roland és Marco Rossi árult el friss információkat Varga Barnabás állapotáról.

– Szörnyű volt Barnit így látni, de szerencsére sokkal jobban van, valószínűleg egy kisebb műtét vár rá, de stabil az állapota, azért szorítunk, hogy minél előbb újra velünk legyen

– árulta el a skótok ellen 1-0-ra megnyert meccs legjobbjának megválasztott Sallai Roland a rémisztő sérülést szenvedett Varga Barnabás állapotától. – Érte is küzdöttünk a hátralévő időben, szerettünk volna nyerni, valahol neki is szól ez a siker.

Marco Rossi is beszélt a Fradi csatárának állapotáról:

„Nem tudom, hogy összeütközött-e a kapussal vagy bárkivel, zavaros volt a helyzet. Ezért volt ott a VAR, amely vizsgálta a büntetőt. Úgy tűnt, hogy Barnabás nincs eszméleténél, mindenki aggódott érte, az állapota miatt. Az orvosok elég lassan indultak be a pályára, talán nem voltak tisztában a helyzet súlyával.

De azt mondhatjuk, hogy már nincs veszélyhelyzetben. Meg fogják operálni, mert eltört az arccsontja, de jól van, és ez a legfontosabb dolog”.

Rossi azt is elárulta, hogy ha a magyar válogatott a többi csoport eredményeinek függvényében továbbjut a nyolcaddöntőbe, Varga már nem lesz a csapat része.

Magyar Nemzet

Borítókép: Varga Barnabás (b), Willi Orbán (j) és a skót Scott McKenna a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 
Forrás: MTI/Illyés Tibor