Az embercsempészeket akarják támogatni? A Schengeni határok védésével uniós törvényeknek teszünk eleget. Ha nem védenénk a határokat, még több illegális bevándorlót kellene szétosztani, ez ellentétes az érvelésükkel. Akiket más országok behívnak és az NGO-kal segítenek bejutni, azokat nekünk kellene eltartani?

Azért büntetnek, amit a Schengeni  előírások szerint tennünk kell! Nem mi támadjuk az illegális határátlépőket, hanem ők támadják a határainkat, már fegyverrel is felfegyverkezve támadják a határ védőit. Azon kívül, hogy a kiszabott büntetés jogtalan, aránytalanul magas, és az uniós törvényekkel sem igazolható mértékű, önkényesen megszabott, igazságtalan és elfogadhatatlan.

A jogellenesen az Unióban tartózkodóak uniós joga az EU Bíróságának miért ér többet, mint a jogszerűen itt tartózkodók törvényes joga?

Ilyen döntések miatt nem akarjuk rájuk átruházni a Magyar Bíróságok ítélkezési jogát!

Jogellenesek kizárólagos jogai?

Ez lenne az Uniós demokrácia?

Más ország kerítése ellen nincs kifogásuk, sőt támogatják. Az, hogy az igazi menekülteknek mennyi segítséget adunk, és mennyi humanitárius segítséget nyújtunk, az nem számít érdemnek, pedig nem  kis összeg,  csak a jogtalanságot védik.

Nem a  jogszerűen munkát vállalókat, és nem az  igazi menekülteket védi a döntés, hanem az illegális határátlépőket, akik megtámadják a határőröket,  meghamisítják a személyazonosságukat, nem kívánnak beilleszkedni, a helyi törvények tiszteletben tartása helyett a saját törvényeik szerint akarnak élni, rettegésben tartják a környezetüket, és egy részük terrorcselekményeket követ el. A döntéshozók jártak már  a határ  közelében, ahol  az emberek félelemben élnek a migránsok miatt?

Euronews:

„Csütörtökön rendkívül súlyos büntetést rótt ki az EU Bírósága Magyarországra: a luxemburgi (tehát nem brüsszeli) testület arra kötelezi a magyar államot, hogy fizessen 200 millió euró átalányösszeget, amiért nem teljesítette a bíróság egy ítéletét, nem tartotta tiszteletben az uniós jogot a nemzetközi védelem megadására és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

A kormány eredetileg attól tartott, hogy az Európai Bíróság napi hatmillió forint megfizetésére kötelezi majd az országot azért, mert nem tartott be egy menekültügyben hozott bírósági ítéletet. Az eljárást az Európai Bizottság indította Magyarország ellen, keresetében napi 16 393,16 eurós bírságot kérve, ami hatmillió forintnak felel meg.

Ehelyett ennek nagyságrendileg többszörösét, napi egymillió eurót, azaz közel napi négyszázmillió forintot kell fizetnie az államnak június 13-tól.

Az eljárást az Európai Bizottság indította Magyarország ellen, keresetében napi 16 393,16 eurós bírságot kérve, ami hatmillió forintnak felel meg. Ehelyett ennek nagyságrendileg többszörösét, napi egymillió eurót, azaz közel napi négyszázmillió forintot kell fizetnie az államnak június 13-tól.”

Andaházi Szeghy Ildikó