A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter ismét nekiment a komplett hazai médiának, azt hangoztatva, hogy már a magukat függetlennek tartó médiumok is pont ugyanúgy viselkednek, mint a rogáni vagy éppen a gyurcsányi propaganda.

A politikus megoldási javaslata, hogy a hatalmi elit mellett a teljes médiaelitet is leváltaná.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke újabb posztban ment neki nemcsak a gyurcsányi és rogáni, hanem a független médiának is. A politikus szerint a média valóban a negyedik hatalmi ág, ráadásul valódi ellenőrzés nélkül. Szerinte valós eredményeket csak úgy lehet elérni, ha „közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot, és azt minél több emberhez eljuttatjuk.”

Magyar a változást abban látja, ha a hatalmi elit mellett a médiaelitet is leváltja.

Véleménye szerint ma már mindenféle forráskritika nélkül vesznek át egymástól információkat még a magukat „oknyomozónak nevező portálok” is.

Ma már egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozicionáló sajtótermék is

– írta, hozzátéve: ezek a portálok nagyon jól tudják, hogy a helyreigazítás csak viccszinten működik a hazai médiában, így nincs igazi visszatartó erő a „propaganda szennylapjainak legképtelenebb hazugságai” ellen. „Nem véletlenül van így kialakítva a jogszabályi környezet. Így tud a propaganda gondtalanul működni, így tud következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni.”

Nem ez az első eset, hogy Magyar Péter kiakad a magyar sajtóra, a legemlékezetesebb akciója mégiscsak az volt, amikor két perc után felállt az Egyenes beszéd élő adásában, és kisétált Rónai Egontól, az ATV stúdiójából.

Kiemelt kép: Civilek.Infó