Bodrogi Attila amatőr meteorológus drónnal szállt a szőregi rózsások ültetvényei fölé, hogy megmutassa, milyen felejthetetlen látványt nyújt nyáron egy-egy rózsaföld.

Idén 24. alkalommal rendezték meg a Szőregi Rózsaünnepet, amely évről évre ezreket vonz a szegedi városrészbe. Az 1999-ben hagyományteremtő elhatározással, első alkalommal megrendezett Szőregi Rózsaünnepen a környékbeli települések lakói előtt vonult fel a rózsás menet.

Nagy utat járt be a szőregi rózsa, mára hungarikummá vált

Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvénnyé fejlődött az ünnep, mely minden rózsaszerető látogató számára önfeledt kikapcsolódási lehetőséget kínál. Egy-egy hétvége folyamán lehetőség nyílik meglátogatni a Szőreg határában művelt rózsaföldeket, ahol mindenki megcsodálhatja milyen, amikor nagy tömegben virít a szerelmesek virága.

Korábban nem láttam még rózsaföldeket, főleg nem ekkorákat, már csak ezért is érdeklődve vágtam bele a dologba. Szőreg környékén sokan foglalkoznak rózsatermésztéssel, ha az ember a forgalmasabb utakat elhagyva földutakra téved, több helyen is felfedezheti a színes földeket. Eltérőek voltak, némelyik már elnyílt, míg más részeken éppen szépen virágoztak

– mesélte Bodrogi Attila.

A természetbarát felvétele valóban pompásan sikerült:

SokszínűVidék

Kiemelt kép: Képernyőfotó/YouTube