Florida republikánus képviselői törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely tovább szigorítaná az óvodai és iskolai szexuális neveléssel összefüggő szabályokat.

A tavalyi év eleje óta érvényben lévő, republikánusok által jegyzett törvény tiltja, hogy az óvodákban, illetve az általános iskola harmadik osztályáig a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos képzéseket és előadásokat tartsanak. A most benyújtott javaslat ezt a korlátozást terjesztené ki, egészen a nyolcadik osztályig bezárólag. Emellett az intézkedés azt is megtiltaná, hogy a pedagógusok és az iskolai alkalmazottak a tanulókra olyan névmással hivatkozzanak, amely eltér a születéskori biológiai nemüktől.

A republikánus vezetésű Floridában a tavalyi év elején lépett életbe az a törvény, amely megtiltja, hogy a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos oktatásokat, képzéseket és más előadásokat tartsanak az óvodai neveléstől az általános iskola harmadik osztályáig bezárólag. Emellett a jogszabály az oktatás későbbi szakaszaiban is korlátozza, hogy az oktatási intézmények falain belül a tanulók életkorának vagy fejlődésének nem megfelelő szexuális nevelés történjen. A szülőknek pedig biztosítja a jogot, hogy a törvény megsértése esetén jogi úton léphessenek fel a gyermekeik védelme érdekében.

Az intézkedés elfogadásának indoka mögött a republikánusok azon álláspontja jelent meg, amely szerint

egyrészt a szülők – és nem a tanárok – joga a gyermekeik szexuális nevelése, másrészt a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődésének védelme mellett azt is garantálni kell, hogy a fiatalok valódi oktatást, ne pedig valamilyen politikai célnak vagy eszmének alárendelt, céltudatos és befolyásolt előnevelést kapjanak az iskolák falain belül.

Ennek ellenére e lépést a baloldal a szexuális és nemi kisebbségekkel szembeni nyílt támadásként kommunikálta. A demokraták, a szórakoztatóipar és az LMBTQ-ideológia képviselői országszerte demonstrációkba kezdtek – a Walt Disney Company felfüggesztette az adományozási akcióit az államban, sőt, a törvény még az Oscar-díjátadón is a bírálatok kereszttüzébe került -, valamint a közösségi média felületein is szisztematikus támadást indítottak, a gyermekvédelmi célt marginalizálva, demagóg módon „Don’t Say Gay”-nek gúnyolva az intézkedést.

A Floridai Oktatási Szövetség elnöke az ügy kapcsán úgy nyilatkozott, hogy

„hazugság az, hogy nem megfelelő témákat tanítunk a gyerekeknek a korai életkorban”.

Míg a demokraták szerint a törvény „félelmet kelt a tanárokban, hogy ilyen témákról beszéljenek diákjaikkal, illetve megnyitja az ajtót a komolytalan pereskedések előtt”. Joe Biden pedig egyenesen „gyűlöletesnek” nevezte a jogszabályt.

A most benyújtott törvényjavaslat (CS/SB 1320: Child Protection in Public Schools) ezt az érvényben lévő tilalmat terjesztené ki egészen a nyolcadik osztályig, továbbá azt is megakadályozná, hogy a pedagógusok és az iskolai alkalmazottak a tanulókra olyan névmással hivatkozzanak, amely eltér a születéskori biológiai nemüktől. A republikánus képviselők szerint minderre a szülők alapvető jogainak védelme, illetve a biztonságos tanulási környezet garantálása érdekében van szükség.

Az intézkedést ellenző demokrata párti politikusok ugyanakkor „szabadságellenesnek” és „kirekesztőnek” nevezték a javaslatot, és azzal érveltek, hogy az figyelmen kívül hagyja azoknak a szülőknek a jogait, akik támogatják transznemű gyermekeik társadalmi átmenetét. A törvényjavaslatot benyújtó Clay Yarborough erre reflektálva elmondta, hogy nincs akadálya annak, hogy a gyerekek az osztálytermen kívül különböző témákról vagy kérdésekről beszéljenek a szüleikkel, azonban bizonyos – elsősorban a felnőtteket érintő – kulturális és ideológiai kérdések egész egyszerűen nem képezhetik az iskolai környezet részét.

A Youth Risk Behavior Survey adatai szerint 2019-ben 16.200 floridai tinédzser vallotta magát transzneműnek.

civilek.info:

Legalábbis érdekesnek, még inkább aljasnak nevezhető az amerikai demokraták (tisztelet a kivételnek, mert biztosan van köztük normális is, csak nem tudunk róla) süket dumája a „szabadságellenességről” és a „kirekesztésről. Egyrészt aki kíváncsi ezekre az aberrált eszmékre, bőséggel kap belőlük a nyakába a nagyon haladó sajtójukból, de akár a Disney „produktumaiból” is, másrészt az aberráció terjesztésének támogatói elegánsan megfeledkeznek egy apróságról. Nevezetten arról, hogy az LMBTQ propaganda – ha óvodai, iskolai szinten megjelenhet – azoknak a gyerekeknek és szülőknek a jogait sérti, akik köszönik, de nem kérnek belőle.

Micsoda demokrácia az, ahol egy erőszakos kisebbség követeléseit ráerőszakolhatják a normális többségre? Külön írásunkban – amely a bécsi magyar bábjátékról szól, már kifejtettük véleményünket, amit ehhez a hírhez kapcsolódva csak megerősíteni tudunk: a gyermekek szexuális felvilágosításának joga csakis azoké lehet, akik a világra hozták, nevelik, felelősek érte, vagyis A SZÜLŐKÉ!

Az LMBTQ lobbi meg takarodjon az életünkből.

(Címkép forrás: CitizenGo)