A CÖF-CÖKA Nézz szembe címmel megtartott Civil Akadémiáján Szabó Anett ezúttal Rétvári Bence miniszterhelyettessel és Máthé Zsuzsával, a Szent István Intézet igazgatójával beszélgetett.

Egy kereszténydemokrata miniszterhelyettes és a Szent István Intézet igazgatója. Hogy mi a közös bennük? És miért éppen Ők voltak az este vendégei?

A megingathatatlan haza iránti elköteleződésük okán, aminek alapja, a hitük. Mindketten lélekvezérelt emberek.

Igen, a politikus is lehet az, nézzék csak meg Rétvári Bence legutóbbi viszontválaszát a Parlamentben. Azt mondják, amit a szívük diktál. Felszólalnak az országházban és megszólalnak minden fórumon, amikor a gyermekek védelme ezt indokolttá teszi. Tudják, aki életében akár csak egyetlen egyszer is, úgy Istenigazából belenézett egy kisgyermek szemébe, azt örökre rabul ejtette a tiszta szempár. A tekintetükben lévő feltétlen bizalom és biztonságérzet örökre lebilincselő élménnyé válik, amivel nem szabadna soha visszaélnünk.

De most őszintén, ki ne akarná kitágítani az időt amennyire csak lehetséges és megőrizni ezt az ártatlanságot, amíg csak lehet? Ezzel mi felnőttek is elnyerhetnénk velük együtt az örök ifjúságot! Többek között az erről alkotott törvény miatt is büntetnének bennünket az Unióban.