Felmérésünk szerint az elsöprő többség nem ért egyet azzal, hogy a ferencvárosi pad szivárványtalanítása rongálás lenne, de nem támogatják azt sem, hogy Karácsony Gergely kiárusítja a Lánchíd kandelábereit.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítványhoz (CÖF-CÖKA) tartozó, a polgárok híradójának számító civilek.info portálon új formában szeretnénk megismerni olvasóink véleményét. Ennek érdekében a jövőben számos alkalommal tervezünk szavazási lehetőséget biztosítani cikkeinkben az egyszerűbb, átláthatóbb és pontosabb véleménynyilvánítás érdekében.

Első két kérdésünket már feltettük a közéletet az elmúlt hetekben talán legjobban megmozgató témákban.

Nem hagyhattuk figyelmen kívül a ferencvárosi szivárványos pad történetét, amit számtalanszor festettek át az elmúlt napokban, őriztetni akartak, végül eltüntettek. A 2023. július 11-én elstartolt szavazásunkban még arra kerestük a választ, hogy olvasóink szerint bűncselekmény történt-e, amikor a szivárványszínű padot ismeretlenek a magyar zászló színeire kenték át.

Az egyik Soros-szervezet ugyanis feljelentést tett rongálás bűncselekménye miatt az esettel kapcsolatban.

Reprezentatív felmérésünkből július 19-én kiderült, hogy hatalmas egyetértésben vannak, akik szerint nem számít bűncselekménynek a padfestés.

Összesen 2163 fő voksolt, közülük 97 százalék vélekedett így (2108 szavazat), míg 3 százaléknyian vannak azok, akik állítják, rongálás és eszerint bűncselekmény valósult meg (55 szavazat).

Mint ismeretes, Karácsony Gergely és a dollárbaloldali városvezetés módszeresen csődbe vitte Magyarország leggazdagabb települését. A főpolgármester bejelentette – hiszen vélhetően most már minden forint számít nekik -, hogy árverés útján értékesítik a Széchenyi Lánchíd 14 darab kandeláberét.

Arról kérdeztük olvasóinkat 2023. július 12-én, hogy egyetértenek-e a nemzeti örökségünk áruba bocsátásával, a reprezentatív felmérésünk pedig elsöprő eredményt mutatott július 19- én.

Összesen 2379 fő voksolt, közülük 99 százalék nem értett egyet a kiárusítással (2349 szavazat), míg csupán 1 százalék (30 szavazat) állt az „igen” mellett.

Kiemelten fontos számunkra, hogy hangot adjunk a civilek véleményének és megismerjük a magyarok álláspontját a közéletet meghatározó témákban, így visszatérően fogunk jelentkezni a civilek.info oldalán hasonló szavazásokkal, bízva abban, hogy hiteles képet tudunk így nyújtani a közgondolkodásról.

Ne maradjon ki a véleménynyilvánításból Ön sem!

CÖF-CÖKA vezetősége

Kiemelt kép: Forrás: BFVK Zrt.